ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Σε τροχιά επανεκκίνησης μπαίνει από σήμερα η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, μετά την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής του πρώτου ιστορικά αυτούσιου νομοσχεδίου του ΥΜΑΘ με τίτλο: «Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φιλοδοξεί να καταστήσει τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης ένα πεδίο διαρκούς και συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών οργανισμών νέας γνώσης, τεχνολογικών υποδομών και επιχειρήσεων και τη Θεσσαλονίκη έναν διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας. 
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης κάνει ένα δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών και σέβεται απόλυτα και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.
Το εν λόγω Νομοσχέδιο έχει σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και στοχεύει στην ενεργοποίηση και αξιοποίηση της Ζ.ΚΑΙ.Θ. ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την εφαρμογή ενός νέου εθνικού μοντέλου εξωστρέφειας, που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην τοπική και εθνική οικονομία να κάνουν άλματα προς τα εμπρός.
Αξιοποιώντας το δυναμικό της Βόρειας Ελλάδας και αφυπνίζοντας δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δημιουργούμε τις βάσεις για την επιστημονική, τεχνολογική και επιχειρηματική ανάπτυξη του συνόλου της Μακεδονίας και Θράκης.
Μέσα από την ολοκληρωμένη και καλά τεκμηριωμένη πρόταση του ΥΜΑΘ για τη Ζ.ΚΑΙ.Θ., δώσαμε απαντήσεις σε όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση και δείχνουμε το δρόμο, ώστε αυτός ο φορέας να λειτουργήσει γόνιμα και εποικοδομητικά, παύοντας να αποτελεί πεδίο στείρων αντιπαραθέσεων που δεν οδηγούν πουθενά.
Τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Όσοι ζούμε στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να γίνει για την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2013