Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ 4ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ “ΕΛΠΙΔΑ 2013”

1484396417
1484396417
Τα ιδανικά και τις αξίες του προσκοπισμού, τα οποία υπηρετούν χιλιάδες ανιχνευτές σε όλο τον κόσμο, εξήρε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά την τελετή λήξης της 4ης Πανελλήνιας Δράσης ανιχνευτών «Ελπίδα 2013» στο Βελβεντό Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τέθηκε υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.


Με αφορμή την «Ελπίδα 2013», στο Βελβεντό Κοζάνης πραγματοποιήθηκε και το πρώτο ευρωπαϊκό «Τζάμπορη» ανιχνευτών, δίνοντας την ευκαιρία  σε χιλιάδες ευρωπαίους ανιχνευτές να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν από κοντά τον φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας, αλλά και να ερευνήσουν την ιστορία της γης της Μακεδονίας.


Αναφερόμενος στον προσκοπισμό, ο κ. Καράογλου τόνισε πως μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και της συνεργασίας, οι πρόσκοποι συμβάλλουν καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών, τα παιδιά αποκτούν από νεαρή ηλικία στέρεες βάσεις για να σταθούν ως άξιοι πολίτες την κοινωνία του αύριο».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ