ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1484396440
1484396440
Τον κ. Παναγιώτη Αντωνίου, Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδέχτηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση, συζήτησαν για όλα τα πεδία συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ αναφέρθηκαν στον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Ελληνισμός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε τα εξής: «Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο. Τούτη την ημέρα της περισυλλογής, όλοι μας οφείλουμε να αντιληφθούμε τις τραγικές επιπτώσεις της διχόνοιας και μέσα από τα πικρά διδάγματα της ιστορίας να θωρακίσουμε τόσο την εθνική μνήμη, όσο  και το σύνολο του Ελληνισμού. Οι αδελφικοί δεσμοί Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων είναι άρρηκτοι, καθώς δημιουργήθηκαν με την αλληλοπροσφορά αίματος σε κάθε εθνικό κάλεσμα. Τριάντα εννέα χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα, με αίσθημα ευθύνης, η ελληνική και η Κυπριακή Κυβέρνηση εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου μέσα από τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης ο Ελληνισμός να βγει ενισχυμένος και όρθιος. Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και αυτονομίας και θα τα καταφέρουμε, διότι αυτό ορίζει η βαριά κληρονομιά του να είσαι Έλληνας. Δεν ξεχνούμε και τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι στην Κύπρο, προασπίζοντας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.  Διότι η Μεγαλόνησος, είναι θυσιαστήριο ηρώων από κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για τα θερμά του λόγια και τόνισε ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και ως εκ τούτου γνωρίζουν τι βιώνουν οι ελληνοκύπριοι. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι ημέρα πένθους για τον Ελληνισμό, μα και ημέρα εθνικής αυτογνωσίας. Τα ιστορικά διδάγματα είμαι σίγουρος πως θα φωτίσουν το δρόμο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων για να ξεπεράσουμε και τη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Η οικονομική κρίση επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές μας και είμαι σίγουρος πως ενωμένος ο Ελληνισμός θα βγει πιο δυνατός και από αυτήν τη δοκιμασία».

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Επόμενο άρθροΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ 12ο ΜAXIBASKETBALL