Ο ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

1484396459
1484396459
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από την απελευθέρωση των Σερρών παραβρέθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Καράογλου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Μετά το πέρας της παρέλασης δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα το Σιδηρόκαστρο γιορτάζει και θυμάται. Γιορτάζει έναν αιώνα ελευθερίας και τιμά τους 117 Σιδηροκαστρινούς, που σαν σήμερα θυσιάστηκαν στο βωμό της απελευθέρωσης του τόπου. Επιβάλλεται να θυμόμαστε και να κρατάμε άσβεστη την ιστορική μνήμη. Αυτό είναι το ηθικό και εθνικό μας χρέος απέναντι σε όλους εκείνους τους γνωστούς και μη ήρωες που έφυγαν μαρτυρικά, αλλά και στους σύγχρονους Έλληνες. Γιατί το να είσαι Έλληνας, είναι μια βαριά κληρονομιά».

Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΟΥ ΚΕΔΑΚ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013