Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

1484396499
1484396499
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου,  συνόδευσε σήμερα τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλο, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στη Βέροια.


Ο Υπουργός παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια γλυπτού μνημείου του Αποστόλου των Εθνών, στο χώρο του βήματος του Αποστόλου Παύλου, ενώ στη συνέχεια συνόδευσε τον κ.κ. Κύριλλο και στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευλόγησε τις δώδεκα καμπάνες του Ι.Ν. Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, οι οποίες ήρθαν από τη Ρωσία.
Στη συνέχεια ο κ. Καράογλου συνόδευσε τον Ρώσο Πατριάρχη μέχρι το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από  όπου ο κ. Κύριλλος αναχώρησε για τη ρωσική πρωτεύουσα.


Σε δήλωσή του για τη σημασία της πενθήμερης παρουσίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στη Θεσσαλονίκη, το Άγιο Όρος και τη Βέροια, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε τα εξής: «Ο κ.κ. Κύριλλος μας επισκέφθηκε την ώρα της κρίσης. Τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό, διότι απέδειξε εμπράκτως τι σημαίνει αλληλεγγύη μεταξύ των εθνών. Στο πρόσωπό του, όλοι οι Έλληνες είδαμε να αντανακλάται το μήνυμα ενότητας και αδελφοσύνης του ρωσικού λαού προς τον Ελληνισμό. Οι Έλληνες μπορεί να βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ωστόσο ουδέποτε χάσαμε την ελπίδα και την πίστη μας. Με σκληρή δουλειά, πολύ προσπάθεια από όλους τους Έλληνες, αλλά και με τη βοήθεια του Θεού, πετύχαμε πολλά. Σύντομα θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘KARFITSA’ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ’