ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘KARFITSA’ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ’

ypes press002
ypes press002

Σε κάθε περίοδο ιστορικής αλλαγής τα μεγάλα πολιτικά ρεύματα, όπως είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, μετασχηματίζονται ή πολλές φορές επαναπροσδιορίζουν την πορεία τους,  χωρίς να παρεκκλίνουν από τις βασικές αφετηριακές τους αρχές.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΝΔ κάνει τη δική της επανεκκίνηση μέσα από το 9ο συνέδριό της, στην κρισιμότερη πολιτική συγκυρία που βιώνει μεταπολεμικά η χώρα. 

Αποτελώντας το παλαιότερο κόμμα της Μεταπολίτευσης και έχοντας συνδέσει την παρουσία της με μια σειρά ιστορικών επιλογών για την πατρίδα μας,  όπως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 και η ισότιμη συμμετοχή στις δομές που ανέπτυξε o δυτικός κόσμος, η παράταξή μας καλείται σήμερα να αποτελέσει το επίκεντρο παραγωγικής πολιτικής, με έντονα παρεμβατικά χαρακτηριστικά.

Να μετεξελιχθεί δηλαδή από κόμμα εξουσίας, σε φορέα που με τις θέσεις και τις απόψεις του θα διαμορφώνει τη δημόσια ατζέντα, ανταποκρινόμενο πλήρως στις απαιτήσεις, τις προσδοκίες, αλλά και τις προκλήσεις της εποχής.

Ως η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και  της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, η  Νέα Δημοκρατία του σήμερα εξελίσσεται τόσο σε δομές, όσο και σε στελεχιακό δυναμικό.

Για αυτό και το 9ο συνέδριό της, θα είναι ενωτικό, ανανεωτικό και ελπιδοφόρο.

Ενωτικό γιατί, από τη στιγμή που στην Ελλάδα της κρίσης έννοιες όπως «δεξιά» και «αριστερά» έχουν ξεφτίσει, η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εκφράσει επιπλέον όλους τους ανένταχτους και δυσαρεστημένους που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
 
Ανανεωτικό διότι η ανάδειξη νέων στελεχών με πολιτική παιδεία θα  επικοινωνήσει καλύτερα στην κοινωνία την ιδεολογική μας πλατφόρμα.

Και ελπιδοφόρο γιατί με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, θα χαραχθεί η νέα αρχιτεκτονική της χώρας, η οποία θα έχει ως στόχο τη δυναμική επαναφορά της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Είναι και ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Είναι εκείνος που συσπείρωσε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας απευθύνοντάς τους προσκλητήριο  μεταρρυθμίσεων και εκείνος που κέρδισε το μεγάλο στοίχημα να κρατήσει όρθια την πατρίδα μας.

Ουδέποτε επένδυσε στη δημοκρατία της… συγκίνησης, ούτε και πορεύτηκε με επικοινωνιακά τρικ.

Επέλεξε να μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και προχωρά βασιζόμενος στο τρίπτυχο αξιοπιστία, συνέπεια και εμπιστοσύνη.

Συμπερασματικά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο μια κορυφαία εσωκομματική πολιτική διαδικασία, αλλά μια αφετηρία ριζικών αλλαγών για την Ελλάδα του 2014.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΥΛΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ