Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘Το ΥΜΑΘ γίνεται εργαλείο ανάπτυξης για την Β. Ελλάδα’

1484396621
1484396621
Την πρώτη επιταγή, που αντιστοιχεί στην προκαταβολή της συνολικής επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε η MLS Πληροφορική Α.Ε. και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΜΑΘ, παρέδωσε σήμερα (Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον επιχειρησιακό διευθυντή της εταιρείας, κ. Ιωάννη Ζάννα.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη σημερινή ημέρα διότι, όπως είπε, «ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που είναι προϊόν μιας καινούργιας αρμοδιότητας που πήραμε στο ΥΜΑΘ και δίνουμε την πρώτη επιταγή σε μια εταιρεία η οποία επενδύει στην υψηλή τεχνολογία και βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου μας. Με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «πετυχαίνουμε στην πράξη το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης να γίνει ένα εργαλείο ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα», μιας και όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου, η όλη διαδικασία ξεκίνησε, αξιολογήθηκε, εγκρίθηκε και τελικά ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.


Επίσης, ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, γιατί έδωσε τη δυνατότητα στο ΥΜΑΘ να αποκτήσει αυτήν την αυτοτελή αρμοδιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην καθοριστική συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου (τον Γενικό Διευθυντή κ. Παρθενόπουλο, τον Διευθυντή του Τμήματος Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους) για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Μάλιστα προανήγγειλε πως τα αρμόδια στελέχη του ΥΜΑΘ εργάζονται εντατικά, ώστε την επόμενη εβδομάδα να δοθούν ανάλογες επιταγές προκαταβολών και σε άλλες δυο επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει επενδυτικές προτάσεις.
«Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να πάρουμε και άλλες αρμοδιότητες που στην πράξη θα καταστήσουν το Διοικητήριο, την “ατμομηχανή” στην προσπάθεια ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.
Από την πλευρά του ο κ. Ζάννας ευχαρίστησε τον Υπουργό και τα στελέχη του ΥΜΑΘ για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του επενδυτικού Νόμου 3908.
«Η προσπάθεια που έγινε από το Υπουργείο και τον Υπουργό, ύστερα από την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, είναι πράγματι σπουδαία. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και η χρηματοδότησή τους να πραγματοποιείται απευθείας από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται οι διαδικασίες» τόνισε ο επιχειρησιακός διευθυντής της «MLS Πληροφορική Α.Ε.», προσθέτοντας πως τέτοιες ενέργειες διοχετεύουν άμεσα ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα και βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους.
«Τα οφέλη για την πραγματική οικονομία είναι σπουδαία καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή αγορά, επιστρέφει στην ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάννας, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Προηγούμενο άρθροΣΤΗΝ MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
Επόμενο άρθροΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΩΝ