Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΠΕΘ

1484396637
1484396637
«Σε περίπου 18 μήνες αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της Μονάδας Καθαρισμού Αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ, κάτι που πρακτικά σημαίνει  ουσιαστικά καθαρός Θερμαϊκός κόλπος» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της ΒΙΠΕΘ κατά την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και των βιομηχανικών υγρών αποβλήτων.


Όπως εξήγησε ο Υπουργός, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση η οποία θα υπογραφεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕΘ, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΑΘ Παγίων και θα βάζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου συμφωνήθηκε πως το κόστος εκσυγχρονισμού θα επιβαρύνει την ΕΤΒΑ της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου. Στη συνέχεια οι εγκαταστάσεις, αναβαθμισμένες και καλύπτοντας τα λειτουργικά ζητήματα που έχουν σχέση με τα βιομηχανικά λύματα, θα περάσουν στην ιδιοκτησία της ΕΥΑΘ Παγίων και την ευθύνη και λειτουργία θα έχει η ΕΥΑΘ, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία για να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα.


«Ο Θερμαϊκός κόλπος είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα γιατί είναι κλειστός και γιατί εκβάλλουν σε αυτόν τέσσερα ποτάμια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι ο Αξιός που προέρχεται από άλλες χώρες και άρα είναι ανεξέλεγκτες οι πηγές ρύπανσής του. Προσπαθούμε, λοιπόν, να κάνουμε εκείνα τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να τον προφυλάξουμε και να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, καταλήγοντας πως «σήμερα ο Θερμαϊκός έχει σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με το παρελθόν, διότι αφενός έχουμε τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού και αφετέρου την ελάφρυνση της βιομηχανικής όχλησης εξαιτίας της αποβιομηχάνισης».

Προηγούμενο άρθροΣΤΟΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ’ Σ.Σ. ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013