Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ypes press002
ypes press002
Η Κατερίνη είναι ο τρίτος σταθμού της περιοδείας που πραγματοποιούν, σε κάθε μεγάλη πόλη της Μακεδονίας, οι δυο περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.
Τα εγκαίνια θα τελέσουν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 20.00 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον δήμαρχο Κατερίνης, κ. Σάββα Χιονίδη, στην αστική σχολή Κατερίνης.
Τα εκθέματα θα παραμείνουν στην Κατερίνη μέχρι τις 27 Μαρτίου 2013, όταν και θα αναχωρήσουν για τα Γρεβενά.
Η περιοδεύουσα έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό της εποχής, ενώ η δεύτερη έκθεση «τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, με απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης  κ. Θεόδωρου Καράογλου, τα βιβλία θα δοθούν ως δωρεά του Υπουργείου στις τοπικές βιβλιοθήκες.

Προηγούμενο άρθροΣΤΟΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ 150 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΟ GREECE KAI ENO CYPRUS
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Α.Ε. ΑΝΤΡΙΟΥ ΑΘΕΝΣ