Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ

ypes press002
ypes press002
Κάλεσμα στους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, γιατί αυτής της μορφής οι κινητοποιήσεις τραυματίζουν την ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία μας, απηύθυνε σήμερα (Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα  του ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργάνωσε ο «Economist» με θέμα την αγροτική ανάπτυξη.
 «Κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες μας, γνωρίζω ότι αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας, αλλά κάνω έκκληση να κρατήσουν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση. Οι αποκλεισμοί δρόμων δεν βοηθούν. Για αυτό ζητώ να πρυτανεύσει η λογική και να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις που πιθανώς θα πλήξουν τη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, προσθέτοντας πως το ζήτημα της ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος μπορεί να τεθεί επί τάπητος «μόλις τα δημοσιονομικά της χώρας βρουν το βηματισμό τους. Ξέρω πως αυτή δεν είναι η απάντηση που θα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες. Πιστεύω, όμως, ότι είναι καλύτερο να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα, γιατί μόνο έτσι θα χτίσουμε μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της μπορεί να αποτελέσει «το φάρμακο που χρειάζεται η οικονομία μας για να ξεπεράσει τη σημερινή της “ασθένεια” και να πάρει και πάλι μπροστά».
Διότι για την Ελλάδα, κατέληξε ο Υπουργός, «η στροφή στη γεωργία δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά επένδυση στην ποιότητα και στην ονομασία προέλευσης».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ