ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ TASK FORCE κ. ΧΟΡΣΤ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

1484396695
1484396695
Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Βορείου Ελλάδος και για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μακεδονία και τη Θράκη συζήτησαν σήμερα (Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Task Force) κ. Χόρστ Ράϊχενμπαχ.
Ο κ. Καράογλου καλωσόρισε τον κ. Ράϊχενμπαχ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε πως στη διάρκεια της ωριαίας συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης.


 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΜΑΘ, ο επικεφαλής της Task Force «έδειξε ενδιαφέρον για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα. Από την πλευρά μας του εξηγήσαμε ποια είναι η πρόοδός τους, ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ για την πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης για το οποίο έχει ακούσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα και βέβαια αναφερθήκαμε στις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα. Πιστεύουμε», συνέχισε ο κ. Καράογλου, «ότι με τη συνεργασία και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας από τη γερμανική πλευρά, θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη πρόοδος στα ζητήματα που αφορούν στην  ανάπτυξη της πατρίδας μας».


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους τομείς σχετικά με τους οποίους ζητήθηκε η γερμανική τεχνογνωσία, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε πως «η Task Force είναι σε μόνιμη διαπραγμάτευση με συγκεκριμένα Υπουργεία, τα βοηθά με τις αρμοδιότητες που έχουν. Εμείς κάναμε μια γενική συζήτηση-αναφορά στα συγκεκριμένα έργα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Task Force) ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη «θερμή», όπως τη χαρακτήρισε, υποδοχή και δήλωσε χαρούμενος που είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα γενικής αναπτυξιακής πολιτικής η οποία, όπως είπε, εξελίσσεται προς το καλύτερο.
«Συζητήσαμε για τα θέματα ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, για την ΕΥΑΘ, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και για τις τουριστικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης» ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Ράϊχενμπαχ.


Σε ερώτηση που του έγινε για το αν πιστεύει ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ή γενικότερα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, έχουν ως αποτέλεσμα να λαμβάνονται διαρκώς νέα μέτρα φορολογικής φύσεως, ο επικεφαλής της Task Force απάντησε ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο τροποποίησης του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μετά την παραδοχή από το ΔΝΤ και ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ. Ράϊχενμπαχ είπε πως «τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς  Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση».

Προηγούμενο άρθροΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ TASK FORCE κ. ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ