ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ypes press002
ypes press002
Από την Έδεσσα ξεκινά το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 το ταξίδι των δυο περιοδικών κινητών εκθέσεων του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα ελεύθερης Μακεδονίας.
Τα εγκαίνια των εκθέσεων στην Έδεσσα θα τελέσει ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον δήμαρχο της Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ τα εκθέματα θα παραμείνουν στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας (Βαρόσι) μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2013.
Η περιοδεύουσα έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας.
Η περιοδεύουσα έκθεση «τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μετά το πέρας της έκθεσης τα βιβλία θα παραμείνουν ως δωρεά του Υπουργείου στις τοπικές βιβλιοθήκες, με σκοπό τον εμπλουτισμό τους και την ενίσχυση της πρόσβασης των κατοίκων στην ιστορική γνώση.

Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ