ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ κ. ERKIN KHODJAEV

1484396699
1484396699
Για το ενδιαφέρον και τις επενδυτικές δυνατότητες του Ουζμπεκιστάν στη Μακεδονία και τη Θράκη συζήτησαν σήμερα (Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Γενικό Πρόξενο του Ουζμπεκιστάν κ. Erkin Khodjaev.
O κ. Καράογλου έκανε ειδική μνεία στη γεωστρατηγική θέση που κατέχει η Θεσσαλονίκη στην ανατολική Μεσόγειο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και «στους κοινούς τομείς ενδιαφέροντος Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν, πάνω στους οποίους μπορούμε να ξεκινήσουμε ή να διευρύνουμε την υπάρχουσα διακρατική συνεργασία».
Όπως εξήγησε στον κ. Khodjaev ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, «στόχος της Κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας είναι η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει υπόδειγμα ανάπτυξης και το ΥΜΑΘ να λειτουργήσει ως φάρος προσέλκυσης μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων. Μέχρι στιγμής υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο αναμένουμε το 2013 να μετουσιωθεί σε πράξεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.


Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν  υποστήριξε ότι οι δρόμοι Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν διασταυρώνονται διαχρονικά και παρουσίασε στον Υπουργό τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της χώρας του για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. «Είμαι αισιόδοξος πως με σκληρή δουλειά και από τις δυο πλευρές θα καταφέρουμε να χτίσουμε μια πολυεπίπεδη συνεργασία» σημείωσε ο κ. Khodjaev, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός οικονομικού και πολιτιστικού επιμελητηρίου Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν.

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΥΜΑΘ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Επόμενο άρθροΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ TASK FORCE κ. ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ