Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ”

ypes press002
ypes press002
Ενημερωτική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, καθώς και εκπροσώπους των ψηφιακών παρόχων ΕΡΤ και Digea, είχε σήμερα (Δευτέρα 03-12-2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενόψει της μετάβασης του τηλεοπτικού σήματος από το κέντρο εκπομπής Χορτάτη στη ψηφιακή εποχή, στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
 «Η διακοπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη στις 14 Δεκεμβρίου αποδεικνύει τη βούληση μας να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας. Παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα δεν μένει στάσιμη. Προχωρά μπροστά, τηρεί τα χρονοδιαγράμματα, αξιοποιεί την τεχνολογία, περνά αμιγώς στην ψηφιακή εποχή και “νοικοκυρεύει” το τηλεοπτικό τοπίο» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο ΥΜΑΘ, προσθέτοντας πως «με την παροχή στους τηλεθεατές  αναβαθμισμένων δυνατοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, κλείνει και η “μόνιμη πληγή” της ύπαρξης του πάρκου κεραιών στο Χορτιάτη, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές φορές κατά το παρελθόν την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής». 
Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: «Στη σημερινή πραγματικότητα οφείλουμε να κινούμαστε ταχύτατα και αποτελεσματικά, για αυτό και είμαι βέβαιος πως η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή ανοίγει νέους ορίζοντες, τόσο για τους τηλεθεατές όσο και για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Διότι οι νέες τεχνολογίες σημαίνουν ανάπτυξη και η ανάπτυξη δημιουργεί θέσεις εργασίας».
Τέλος ο ΥΜΑΘ κάλεσε τους ψηφιακούς παρόχους της ΕΡΤ και της Digea να επιταχύνουν τις διαδικασίες ενίσχυσης του τηλεοπτικού σήματος των δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της Θράκης.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για τη συνάντηση, τονίζοντας πως το αναπτυσσόμενο ψηφιακό δίκτυο που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων, «θα έχει συνολικά σημαντικά χαμηλότερη ισχύ εκπομπής και κατανάλωση ρεύματος, ενώ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση φάσματος, που είναι εθνική περιουσία και έως σήμερα μένει αναξιοποίητο. Επίσης στα οφέλη της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση προσμετρούνται η αναβάθμιση ποιότητα της εικόνας, απαλλαγμένη από προβλήματα όπως “χιόνια” ή “είδωλα”, καθώς και ο βελτιωμένος ψηφιακός ήχος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλάκης, καταλήγοντας πως από τις 14 Δεκεμβρίου «δίνεται η δυνατότητα μετάδοσης προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια και η παροχή πρόσθετων υπηρεσιών, ώστε οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Ημαθίας, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 6.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913”