Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ

ypes press002
ypes press002
Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα μας από την οικονομική κρίση αναφέρθηκε σήμερα (Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις συναντήσεις που είχε στη Μελβούρνη με τον  επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας κ. Daniel Andrews, τον Πρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας της Βικτώριας κ. Ken Smith, καθώς και τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολιτείας της Βικτώριας κ. Bruce Atkinson.
«Την κρίση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Η πρόοδος, η ανάπτυξη, η προκοπή της πατρίδας μας εξαρτάται από όλους μας. Σίγουρα τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια ημέρα στην άλλη. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που απαιτεί συλλογικότητα» δήλωσε σχετικά ο ΥΜΑΘ,  ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός», παρουσία Αυστραλών τουριστικών πρακτόρων.
 Στο χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου επισήμανε πως σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, η πατρίδα μας μπορεί να αξιοποιήσει τον τουρισμό ως «εθνικό προϊόν» και ως «αιχμή του δόρατος» στη προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, προσθέτοντας πως λόγω της τεράστιας δυναμικής του, ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό αντίμετρο στην κρίση.
«Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να γίνει ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας για τη μελλοντική ευημερία. Ένας τομέας τον οποίο έχουμε χρέος να αναβαθμίσουμε και να επενδύσουμε στην ανάπτυξή του» είπε, εξηγώντας πως «αν τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα, βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και αναδείξουμε τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, θα ανοίξουμε την πόρτα της ανάπτυξης και των επενδύσεων».
Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως πάνω από 100.000 Αυστραλοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και εστίασε στην ανάγκη ο Ελληνικός τουρισμός να αναπτύξει τη δυναμική του και στους δώδεκα μήνες του χρόνου.
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο εθνικό brand name. Μπορεί να βρεθεί και πάλι σε αυτήν τη θέση. Και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου αναχώρησε για το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία, παρουσία του Υπουργού Πολυπολιτισμού της Βικτώριας κ. Νίκου Κότσιρα.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο ΥΜΑΘ αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει αναπτύξει ο Ελληνισμός στην Αυστραλία, ώστε σήμερα η Μελβούρνη να είναι η τρίτη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη εκτός Ελλάδας. «Εξήντα χρόνια ξεπεράσατε δυσκολίες, σταθήκατε όρθιοι, δημιουργείτε, διαπρέπετε, πρωταγωνιστείτε στα οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα. Σας ευχαριστούμε που για έξι δεκαετίες μας κάνετε υπερήφανους, προβάλλοντας την Ελλάδα της δημιουργίας, της προόδου και του πολιτισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας πως «το μέλλον της Ελλάδας, είναι το μέλλον των απανταχού Ελλήνων».
Αύριο Σάββατο (24 Νοεμβρίου 2012) ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Μελβούρνης όπου, υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφιών και καρτ ποστάλ της Θεσσαλονίκης του 1912.
Την Κυριακή (25 Νοεμβρίου 2012) ο Υπουργός θα παραστεί στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της 28ης επετείου από την αδελφοποίηση των πόλεων της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου της Μελβούρνης και πολιτικών εκπροσώπων της Βικτώριας.

Προηγούμενο άρθροΟ Ομογενειακός Τύπος για την παρουσία του ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ στην Αυστραλία
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “KARFITSA” ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ “100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”