‘Δ.Ε.Θ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα Free Sunday

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗ «FREE SUNDAY»

«Δ.Ε.Θ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν η καρδιά του ελληνικού επιχειρείν «χτυπά» δυνατά στη Θεσσαλονίκη, είθισται να λέμε ότι η Δ.Ε.Θ. αποτελεί έναν κομβικό θεσμό, ο οποίος, πέρα από το στρατηγικό πλεονέκτημα που προσδίδει στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναδεικνύει την τοπική παραγωγή και αποτελεί το σημαντικότερο, ίσως, μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Βόρειας Ελλάδας.
Ακόμα και σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν πιο επίκαιρη από ποτέ.
Επιδιώκει, δηλαδή, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς και προτείνει πολύτιμες και ουσιαστικές λύσεις εξόδου από την κρίση.
Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στην έρευνα αλλά και σε κλάδους οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διαψεύδει όσους υποστηρίζουν ότι έχει μετεξελιχθεί σε μια

Γενική έκθεση ασαφούς περιεχομένου και αποδεικνύει πως μπορεί να ανοίξει αναπτυξιακές οδούς, λειτουργώντας ως «γέφυρα» για τη μετάβαση σε ένα νέο, πιο παραγωγικό οικονομικό μοντέλο.
Αυτό απαιτεί, σήμερα, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Για αυτό και ο θεσμός της Δ.Ε.Θ. πρέπει να εξελίσσεται διαρκώς και να συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Μόνο αν την αντιμετωπίσουμε ως εργαλείο ανάπτυξης και ενισχύσουμε το διεθνή της χαρακτήρα, θα τη βοηθήσουμε να αποκτήσει και πάλι την αναπτυξιακή διάσταση που οφείλει να έχει ως Διεθνής Έκθεση. Ιδίως σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη να αναδείξει στο εξωτερικό την  υγιή της επιχειρηματικότητα, να προωθήσει τα τοπικά της προϊόντα και να προχωρήσει στη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με χώρες εγνωσμένης οικονομικής ευμάρειας.
Άλλωστε, οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται καθώς αξιοποιούμε τις ήδη υπάρχουσες και Δ.Ε.Θ. σημαίνει νέες ευκαιρίες.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΚ-Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ