Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη με το Πανελλήνιο Σωματείο Ειδικών Συμβούλων και Επιστημονικών Συνεργατών ΟΤΑ

1484396942
1484396942
Συνάντηση είχαν σήμερα στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη και μέλη του Δ. Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Ειδικών Συμβούλων και Επιστημονικών Συνεργατών ΟΤΑ, που αριθμεί πανελλαδικά 250 μέλη.

Τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στην κα Υφυπουργό καίρια ζητήματα που αφορούν το αίτημά τους για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των νέων δήμων του «Καλλικράτη» της ειδικής αυτής κατηγορίας ειδικών συμβούλων και συνεργατών δημάρχων και νομαρχών, πολλοί εκ των οποίων απασχολούνται σε θέσεις ειδικών συμβούλων ακόμη και για 12 συνεχή χρόνια στον ίδιο δήμο, καλύπτοντας θητείες διαφορετικών δημάρχων και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη και εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα λειτουργίας ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, υπέβαλλαν στην κα Τζάκρη μια σειρά από προτάσεις, που κατά την άποψή τους συμβάλλουν στη διατήρηση των θέσεών τους, όπως η πιστοποίηση της προϋπηρεσίας τους με υπουργική απόφαση, η αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων των ειδικών συμβούλων – συνεργατών που εργάζονταν σε δήμους που συγχωνεύτηκαν, η δυνατότητα πλήρωσης θέσεων ειδικών συνεργατών χωρίς να απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ κλπ.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στα νέα οργανογράμματα των νέων δήμων και των αιρετών περιφερειών θα προβλέπονται επίσης θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών δημάρχων και περιφερειαρχών, ο αριθμός των οποίων θα είναι ανάλογος του πληθυσμιακού μεγέθους των νέων αυτοδιοικητικών σχηματισμών και ότι το Υπουργείο μέσα στο 2011 θα προβεί, πιθανότατα μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, σε προκηρύξεις θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων για την στελέχωση των νέων υπηρεσιών των ΟΤΑ (πολεοδομίες, ταμειακές υπηρεσίες κλπ).

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη στο Κέντρο Μελέτης & Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας
Επόμενο άρθρο‘Πρόγραμμα Διαύγεια: Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης’ – Αρθρο της Θ. Τζάκρη στην εφημερίδα ‘Αγγελιοφόρος’