Χαιρετισμός Υφυπουργού κας Θεοδώρας Τζάκρη στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες του 2009 υπό την αιγίδα της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ

ypes press002
ypes press002
Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη, στον χαιρετισμό που απέστειλε στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες του 2009, εξήρε τις δημιουργικές ικανότητες των μαθητών, που αποτύπωσαν σε εικόνες το «επικίνδυνο ταξίδι» των προσφύγων και επεσήμανε ότι το θέμα αυτό ως καθαρά ανθρωπιστικό, θα πρέπει να απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα η οποία θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, να σταματήσει το δράμα των προσφύγων. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, μακριά από ξενοφοβικά σύνδρομα και αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους δικαίου, όπου η ένταξη των νομίμων διαμενόντων μεταναστών συμβάλει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της προόδου του κοινωνικού συνόλου.

Η τελετή διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τριάντα-ένας μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας βραβεύτηκαν για τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες, τα video και τις εκθέσεις τους, που είχαν ως θέμα το επικίνδυνο ταξίδι των προσφύγων.

Δείτε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της κας Τζάκρη

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη σε ημερίδα με θέμα “Μετανάστευση στην Ελλάδα: προκλήσεις και πολιτικές” που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής στο Αμφιθέατρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με τη νέα διοίκηση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης