ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θ.ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ypes press002
ypes press002
Η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο συνέντευξη Τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους επ’ ευκαιρία της συνδιάσκεψης του Τρίτου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο «Η ένταξη των Μεταναστευτικών Πολιτικών σε Στρατηγικές Ανάπτυξης προς όφελος όλων».
Στη συνέντευξη Τύπου, η κα Τζάκρη, Πρόεδρος του GFMD, συνοδευόταν από τον επικεφαλής και μέλη της ομάδας προετοιμασίας της Συνάντησης. Παρευρέθησαν επίσης  εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών (το μη-κυβερνητικό τμήμα του GFMD) η συνάντηση της οποίας οργανώνεται από το Ίδρυμα Ωνάση στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2009.
Στην εισαγωγική της ομιλία η κυρία Υφυπουργός παρουσίασε αρχικά τους στόχους του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική προεδρία, καθώς και στο πρόγραμμα της συνδιάσκεψης, για να κλείσει αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα του Φόρουμ λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας μας ως ενός από τους πλέον προσφιλείς τόπους διαμονής και διέλευσης χιλιάδων μεταναστών.

Ακολούθησαν ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επόμενο άρθροΔελτία Τύπου -Αναλυτικά 3273