ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ:

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στους παραγωγικούς φορείς της πόλης στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ δήλωσε:

«Καταγράφηκε η αποφασιστικότητα και η τόλμη για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν -με παρρησία και κάθε ειλικρίνεια προς τον ελληνικό λαό- μέτρα, τα οποία είναι άμεσα, ρεαλιστικά, δίκαια, απαραίτητα. Αυτό είναι το πνεύμα που απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό το πνεύμα ευθύνης απαιτεί ο ελληνικός λαός να επιδείξουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό κάνει σε όλη του τη διάσταση ο Πρωθυπουργός. Πολλά από αυτά έχουν γίνει, πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα με μεγαλύτερους ρυθμούς, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Δεν ακυρώνεται ένα σημαντικό έργο που έχει γίνει από αυτή τη κυβέρνηση. Τουναντίον. Θα πρέπει να αναδεικνύεται γιατί έγινε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Απλώς, για να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και όλα τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να ληφθούν πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Κάτι, που δεν θα συνέβαινε εφόσον το ΠΑΣΟΚ επέλεξε συνειδητά να οδηγήσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Γεγονός, που αφαιρούσε τη δυνατότητα από ένα υπεύθυνο κράτος, μία υπεύθυνη κυβέρνηση, να πάρει αυτά τα μέτρα». 

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση από τον κ. Καραμανλή της απόφασης μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο και την μετατροπή των σημερινών εγκαταστάσεων σε μητροπολιτικό πάρκο ο κ. Καλαφάτης σχολίασε:

«Οι εξελίξεις όπως δρομολογήθηκαν και όπως τελικά κατέληξαν με τη ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού έδειξαν με το πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η αρμόδια Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έφερε αποτελέσματα. Δικαιώθηκε η δουλειά που έγινε από τους εκπροσώπους των φορέων όλης της πόλης. Είναι μία συγκεκριμένη επιλογή. Η πόλη μίλησε μέσω της Επιτροπής. Ακούστηκε η φωνή της και προχωρούμε στο επόμενο βήμα».

Προηγούμενο άρθροΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ κ. AHMET OGUZ CELIKKOL