ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο YΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

ypes press002
ypes press002
Υπό της προεδρία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή, σύσκεψη με θέμα «Αυτοδιοίκηση- Επιχειρηματικότητα- Ανάπτυξη» με τη συμμέτοχη εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού  κόσμου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο τέλος της σύσκεψης  ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:
«Σήμερα συναντηθήκαμε με φορείς της Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων της περιφέρειας, με στόχο να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την περιοχή, την πρωτοβουλία που πήρε το ΥΜΑΘ πριν έναν μήνα περίπου, για τη σύσταση του Επιχειρηματικού Φόρουμ και του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προαγωγής ενός ζωντανού διαλόγου. Δύο είναι τα θέματα που κυρίως  μας απασχόλησαν. Πρώτον η ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας. Η διευκόλυνση δηλαδή των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων. Επίσης, συζητήσαμε την πρόταση που κατέθεσα και έγινε αποδεκτή από τους φορείς, να προχωρήσουμε, στη συγχρηματοδότηση από το ΥΜΑΘ, την Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια, δύο μαζικών Επιχειρηματικών Αποστολών, σε προορισμούς του εξωτερικού με ευρύ περιφερειακό βεληνεκές, οι οποίοι θα επιλεγούν από τους φορείς της επιχειρηματικότητας, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή ανταποδοτικότητα για τα βορειοελλαδικά προϊόντα και την Βόρεια Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό θα συζητήσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, σε ανάλογη σύσκεψη που θα συγκαλέσω στη Δυτική Μακεδονία και ακολούθως στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά από τους φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αποφασίστηκε να ξεκινήσει η σχετική προεργασία, με στόχο τη διοργάνωση δύο αποστολών, με επικεφαλής εμένα , σε προορισμούς που θα επιλεγούν.  Η μια αποστολή θα γίνει το φθινόπωρο και η άλλη το χειμώνα.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Αναστάσιος Παράσχου, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης,   ο Δήμαρχος Δράμας κ .Θωμάς Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανιδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Δράμας κ. Στάθης Αυγερινόπουλος, ο Αντινομάρχης της Νομαρχίας Έβρου  κ. Ιωάννης Παπαιωάννου, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Καβάλας κ. Κίμων Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας Ξάνθης κ. Ιωάννης Βακιάνης,η Νομαρχιακή Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Εβρου κα. Μαρία Αναγνώστου,  ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Λεωνίδας Κίτσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος- Τσατσούλης,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Λιούρτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης και η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κα. Σεμέλη Κωνσταντινίδου

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΕΚ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ “ΙΘΑΚΗ” ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ