ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

1484397547
1484397547
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης  οπού ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Θεόδουλο Ταπανίδη και τους συνεργάτες του, για την ετοιμότητα των υπηρεσιών, ενόψει της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο κ. Υπουργός απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τα εξεταστικά κέντρα, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Βασιζόμαστε σε σας και στην ευσυνειδησία με την οποία βρίσκεστε στο πλευρό των παιδιών, αναλαμβάνοντας τις επόμενες μέρες και την ευθύνη, να ολοκληρωθεί ομαλά και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο κύκλος των πανελλαδικών εξετάσεων. Το ασφαλές εργαλείο για να οπλιστεί κανείς προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντός του, αλλά και του μέλλοντος της κοινωνίας, είναι η γνώση. Αυτή είναι ίσως η πλέον ισχυρή παρακαταθήκη, που οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά μας, ως εφόδιο που θα χρησιμεύει για πάντα

Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη εξυπηρετεί δυο στόχους. Ο πρώτος είναι να διαπιστώσω, κατά πόσο υπάρχει ετοιμότητα σχετικά με την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η άποψη που αποκόμισα είναι θετική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα κυλούν ομαλά. Ο δεύτερος στόχος είναι, να ενθαρρύνω και να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο έργο το οποίο έχουν επιφορτιστεί κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς, αλλά και κατά την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων. Επίσης να ενθαρρύνω και να δώσω ένα μήνυμα στους μαθητές. Να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, να διαγωνιστούν χωρίς άγχος και να τους επισημάνω ότι το μέλλον τους, ξεκινά μόλις τώρα».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Θεόδουλος Ταπανίδης τόνισε.

«Η επίσκεψη του κ. Υπουργού αυτό το νόημα  είχε. Να ενημερωθεί για το βαθμό ετοιμότητα, που είναι καλός. Εμείς είμαστε έτοιμοι  και περιμένουμε να έρθουν τα γραπτά και τα παιδιά να αρχίσουν να γράφουν Πανελλαδικές εξετάσεις».

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2009
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “SUNDAY” ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ