Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός  Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη  και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ξάνθης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το περαστικό δασός της Ξάνθης και ενημερώθηκε για τα μέτρα πυροπροστασίας, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση της πόλης με το περιαστικό δάσος, που εφάπτεται στο 60% της  βόρειας περιμέτρου της.
Πριν από την επίσκεψη στο περαστικό δασός, o Yπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης μετέβη στο Δημαρχείο της Ξάνθης όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανιδης.

Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του περιστατικού δασούς της Ξάνθης, ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης τόνισε
« Το περιαστικό δάσος της Ξάνθης αντιπροσωπεύει συμβολικά και ουσιαστικά το σύνολο της φιλοσοφίας του προγράμματος που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Μακεδόνιος Θράκης. Τα στοιχεία που συσσωρεύει έχουν αναπτυξιακό, τουριστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα και εμπεριέχεται και η έννοια του εθελοντισμού, που είναι σημαντική  σε μια σύγχρονη κοινωνία των πολιτών.
Πρέπει οι πολίτες να εμπνέονται και να ταυτίζονται με τον τόπο τους και το περιβάλλον. Αυτό θα πρέπει να είναι  το σκεπτικό αλλά και η  πεποίθηση ότι, θα πρέπει να βρισκόμαστε στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που έχει ξεκινήσει. Η επίσκεψη μου είχε και αυτό το σκοπό, να ενημερωθώ για τα μέτρα που λαμβάνονται.  Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει υψηλός βαθμός ετοιμότητας
».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης δήλωσε:
«Μας χαροποίει ιδιαίτερα η επίσκεψη του φίλου Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη που δεν ήταν μόνο τυπική, αλλά καθ’ όλα ουσιαστική. Συζητήσαμε σειρά θεμάτων ενδιαφέροντος του Δήμου Ξάνθης. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική, την επίσκεψη στο περαστικό δάσος, το οποίο είναι τεράστιο, είναι πνεύμονας ζωής για την πόλη και τον Νομό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για  τη βοήθεια που μας προσφέρει για την προστασία  του δάσους αυτού. Έχει ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για την αξιοποίηση του, ώστε και στα δικά μας σχέδια πλέον να συμπεριλάβουμε το περιαστικό δάσος ως πόλο ανάπτυξης».

Φωτογραφίες θα διανεμηθούν από το photoreportaz του  κ. Νώντα Στυλιανίδη
 

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΕΚ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ “ΙΘΑΚΗ” ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ