ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484397717
1484397717

 Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε σήμερα την αγορά του Αγίου Μηνά όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης κ. Ιωάννη Μπέζα και καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις θέσεις των καταστηματαρχών της περιοχής, στη διαφορά που υφίσταται μεταξύ του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και των 40 μικρομεσαίων καταστηματαρχών της Αγοράς του Αγίου Μηνά, τα καταστήματα των οποίων στεγάζονται σε ιδιοκτησίες του ΟΣΚ. Παράλληλα, ανακοίνωσε την παρέμβαση του ΥΜΑΘ προς την κατεύθυνση της διευθέτησης της εν λόγω διαφοράς, που απασχολεί έναν σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους σ` αυτές, σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά και κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους που του απηύθυναν σχετικές ερωτήσεις, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επισκέπτομαι σήμερα την αγορά του Αγίου Μηνά για να ακούσω τους καταστηματάρχες. Και να τους βεβαιώσω πως η Πολιτεία όχι μόνο ακούει, αλλά ενεργεί αποτελεσματικά.
Από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα, προτίμησα να μην εμπλακώ σε έναν πόλεμο δηλώσεων. Αντίθετα εξέτασα αν μπορούμε ως Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης να δράσουμε με αποτέλεσμα, παρά το γεγονός, ότι το ΥΜΑΘ δεν έχει την άμεση αρμοδιότητα.
Ανέλαβα μια πρωτοβουλία παρέμβασης και κατά την επικοινωνία και αρμονική συνεργασία που είχαμε, τόσο με τη Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, όσο και με το καθ` ύλη αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησα οι περαιτέρω ενέργειες να στηριχθούν σε τρεις βασικούς άξονες.
• Την ασφάλεια όσων εργάζονται στα καταστήματα και των καταναλωτών που τα επισκέπτονται.
• Την προστασία του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα της περιοχής, με διαβεβαίωση πως σε κάθε περίπτωση, ενδεχόμενη ανάπλαση θα είναι ήπια, σεβόμενη το χαρακτήρα αυτό.
• Την ουσιαστική και κοινωνικά υπεύθυνη ενίσχυση όποιων μικρομεσαίων επιχειρήσεων κληθούν να αναζητήσουν νέα στέγη εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης.
Ήδη κατόπιν της παρέμβασης αυτής,  εδώ και δύο μέρες, ομάδα νομικών και τεχνοκρατών του ΟΣΚ έχει επιφορτιστεί με την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής διευθέτησης της διαφοράς στη βάση των τριών αυτών αξόνων, με εξειδίκευση σε συγκεκριμένα μέτρα. Προσδοκώ τις επόμενες μέρες αυτή η ομάδα εργασίας να έρθει στη Θεσσαλονίκη με προτάσεις που θα εξετάσουμε και από κοινού.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης κ. Ιωάννης Μπέζας και καταστηματάρχες της περιοχής, εξέφρασαν στον κ. Υπουργό τις ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που επέδειξε, χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετική την παρέμβαση του ΥΜΑΘ και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ικανοποιητική κατάληξη.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ