Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΗΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

1484397737
1484397737

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί  την κ. Λούση Γρηγοριάδου, την κ. Αλεξάνδρα Προτσένκο , την κ. Κατερίνα Κατοπόδη, και την κ. Βούλα Μεσημέρη-Κυανίδη, σημαντικές Έλληνιδες της Ομογένειας,  οι οποίες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη βράβευσή τους  στην εκδήλωση «Τιμή στην Ελληνίδα της Διασποράς».

Ο κ. Καλαφάτης αφού καλωσόρισε τις εξέχουσες Ελληνίδες στη Θεσσαλονίκη, τη Μητρόπολη του Απόδημου Ελληνισμού, συζήτησε μαζί τους θέματα και προβλήματα που αφορούν στην Ομογένεια και τις ευχαρίστησε διότι κρατούν υψηλά τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνισμού και τις μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά.    

 Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  δήλωσε:

«Είναι χαρά μας που συναντηθήκαμε και  ανταλλάξαμε απόψεις. Θεωρώ ότι αποτελείτε φάρο πολιτισμού σε όλη την Οικουμένη με τις δράσεις σας και, παράδειγμα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για τους νέους και τις νέες. Τα πρότυπα τα οποία προβάλλονται είναι σημαντικό να χαρακτηρίζονται από στοιχεία  πολιτισμού, προσφοράς και ποιότητας. Οι  άνθρωποι οι οποίοι αναδεικνύονται και προοδεύουν είναι οι στυλοβάτες της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών. Και είναι σημαντικό σ’ αυτή την πορεία να διατηρούμε να μοναδικά χαρακτηριστικά μας ως Ελληνίδες και ως Έλληνες. Αυτό κάνει πιο λαμπερό το παράδειγμα που εσείς προωθείτε.  Στο ΥΜΑ -Θ βάλαμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας τα θέματα του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της επιτέλεσης κοινωνικού έργου. Το Υπουργείο με ρόλο επιτελικό και συντονιστικό προσαρμόζει την πολιτική του, ανάλογα με τις  περιστάσεις,  που απαιτούν τη  στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.  Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους άξονες στους οποίους θα κινηθούμε».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ κ. ΡΕΝΑΤΑ ΒΙΕΛΓΚΟΖ