Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 11ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΙΚΟΝΕΣ 21ου ΑΙΩΝΑ

1484397750
1484397750

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κήρυξε σήμερα την έναρξη του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα, που φιλοξενεί 160 ταινίες από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο.

Ο κ. Υπουργός καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Στο σταυροδρόμι του Πολιτισμού. Στη Θεσσαλονίκη με το βαρύ παρελθόν, το δυναμικό παρόν και το ευοίωνο μέλλον. Στην πόλη που αγαπά την 7η Τέχνη και σήμερα φιλοξενεί το Ντοκιμαντέρ.

Αναφερόμενος στην πολιτιστική προσφορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι :

«Η Πολιτεία ενισχύει την Τέχνη. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είναι αρωγός του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στο πρόσωπο των συντελεστών του αντικρίζουμε πολύτιμους συνεργάτες. Τους στηρίζουμε και τους ευχαριστούμε για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στο θεσμό, την πόλη, το κινηματογραφόφιλο κοινό.

Ενισχύουμε τις δράσεις του, διότι είναι ένα κομμάτι από την πολιτιστική ζωή της Βορείου Ελλάδος. Ένας «διπλωμάτης» υψηλού επιπέδου που προωθεί την Ελλάδα και την εξέλιξη της 7ης Τέχνης σε διεθνές επίπεδο. Ενισχύουμε και υποδεχόμαστε την καλλιτεχνική δημιουργία των κινηματογραφιστών, που αντικατοπτρίζει την Ελλάδα και τον κόσμο του 21ου αιώνα».

 

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009