ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ κ. SVERRE STUB ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΚΚΑ

1484397789
1484397789

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Sverre Stub και τον επίτιμο Πρόξενο της Νορβηγίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννη Ακκά, που πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο ΥΜΑΘ.

 Ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τον ρόλο και τους άξονες δραστηριότητας του ΥΜΑΘ. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στην αναπτυξιακή προοπτική της Μακεδονίας – Θράκης, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των προορισμών της Β. Ελλάδας στη Νορβηγία, ο ρόλος του ΥΜΑΘ για το συντονισμό των έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ στη ζώνη ευθύνης του, οι προοπτικές που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα, αλλά και παρεμβάσεις του ΥΜΑΘ σε τοπικό επίπεδο που μπορούν να διευκολύνουν και να ενισχύσουν το έργο άλλων Υπουργείων.

 Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε τον κ. Stub, για τη δρομολογηθείσα δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας στη βάση της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Ενέργειας.

 Τονίστηκε η δυνατότητα της Μακεδονίας και της Θράκης να φιλοξενήσουν επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον οποίο η Νορβηγία έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τεχνογνωσία.

 Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στην προοπτική μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή ώθηση που φιλοδοξεί η Πολιτεία να δώσει στην περιοχή αυτό το εγχείρημα.

 Τέλος, ο κ. Υπουργός και ο κ. Πρέσβης, αντάλλαξαν απόψεις στη βάση της διεθνούς συνεργασίας για την υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ/eegrants), στο πλαίσιο των οποίων έχει δρομολογηθεί και το πρόγραμμα με τίτλο: «Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΖΠ) Θερμαϊκού Κόλπου – Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη», προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΗ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. ΣΠΥΡΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ
Επόμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ Κ.Κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ