Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 49ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, κήρυξε την έναρξη του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 Χαιρετίζοντας τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες δημιουργούς, τους επίσημους προσκεκλημένους και το κινηματογραφόφιλο κοινό που παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης, ο κ. Υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Φίλοι του Κινηματογράφου,
  Πολίτες του Κόσμου,
Καλώς ήρθατε  στην πόλη του πολιτισμού και της τέχνης, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε σ` αυτό το δεκαήμερο που ξεκινάει απόψε, να γίνουμε συμμέτοχοι και κοινωνοί των καινούργιων ιδεών, των πολλών μηνυμάτων, των εξαίρετων ερμηνειών των ηθοποιών, της υψηλής τεχνικής που είναι απαραίτητη για αξιοπρεπείς ταινίες, περιμένουμε μέσα στη σκοτεινή αίθουσα του Ολύμπιον αλλά και του Λιμανιού, να δούμε την πραγματική δημιουργία που έχει σχέση με τη ζωή.
Μπορεί να διερχόμαστε μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να οδηγήσει την Πολιτεία, αλλά και τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, να κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης σ` αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να αποτυπώσουν τη ζωή, μέσα στη σκοτεινή αίθουσα.
Θεωρούμε πως το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με πρώτο το Υπουργείο Πολιτισμού, βρίσκεται κοντά στην 7η τέχνη. Όπως ανακοίνωσα πέρσι τέτοιες μέρες, πρόθεση του ΥΜΑΘ ήταν να χρηματοδοτήσει ταινίες που είχαν πλάνα και σενάρια από τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Φέτος λοιπόν, χρηματοδοτήσαμε τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν σε χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης, με το συνολικό ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ. Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για την επόμενη περίοδο. Το ΥΜΑΘ θα είναι κοντά στο θεσμό γιατί αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που διέρχεται ο χώρος. Εγώ έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς από τους ανθρώπους που καταθέτουν τη δημιουργία τους εδώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που κάνανε το πρώτο τους ξεκίνημα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Φεστιβάλ βραβεύει έναν άνθρωπο της 7ης τέχνης, έναν στυλοβάτη του κινηματογράφου, τον Μάνο Ζαχαρία, ο οποίος πραγματικά αποτελεί μια μορφή του χώρου.
Με τις σκέψεις αυτές, σας καλωσορίζω για μια ακόμη φορά, λέγοντας πως αυτός ο θεσμός, είναι υψηλού επιπέδου. Προβάλει την Ελλάδα, την 7η Τέχνη, αλλά και την Μητρόπολη του ελληνικού βορρά τη Θεσσαλονίκη.
Με τις σκέψεις αυτές, εγκαινιάζουμε το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ευχόμενοι καλή επιτυχία.-»

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ