ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
“Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη «ναυαρχίδα» σε έναν «στόλο» κινηματογραφικών θεσμών, όπως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ή το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Η «ναυαρχίδα» αυτή, με εκλεκτό πλήρωμα τους δημιουργούς, με διακεκριμένους φιλοξενούμενους, και με επιβάτες όλους του σινεφίλ που αγκαλιάζουν αυτό το θεσμό, σαλπάρει για το 49ο ταξίδι της στις θάλασσες της 7ης Τέχνης.
Όπως ένα ταξίδι στη θάλασσα, είναι κι αυτό ένα ταξίδι ανοιχτών οριζόντων. Όπως η θάλασσα, έτσι και ο κινηματογράφος, αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, επικοινωνεί πολιτισμούς, ταξιδεύει όψεις και απόψεις, αλλάζει πρόσωπα και πάντα γοητεύει… Από τον Χολυγουντιανό στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, από το Δράμα στην Κωμωδία, το Σινεμά ψυχαγωγεί. Και πολύ συχνά διδάσκει.
 Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί συμπαραστάτη του Οργανισμού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας τη δυναμική του, μα και αξιοποιώντας τη δυναμική αυτή.
 Στηρίζουμε κινηματογραφικές παραγωγές, που γυρίζονται στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Βραβεύουμε δημιουργούς που κάνουν τη Βόρεια Ελλάδα, πεδίο ή αντικείμενο του έργου τους.
 Και βέβαια ενισχύουμε ακόμα περισσότερο της περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουν την ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, να γίνουν κοινωνοί αυτού του κινηματογραφικού διαλόγου των πολιτισμών, που διεξάγεται αυτές τις μέρες με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.”

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-11-2008
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 49ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ