ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Μία νέα συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Μαργαρίτη Τζίμα, ώστε οι πολίτες της περιφέρειας να έχουν την ευκαιρία να ενστερνιστούν τα οφέλη ενός πολιτιστικού προϊόντος υψηλής αισθητικής.

Η  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 5 συναυλίες, για τη γνωριμία του κοινού της Βόρειας Ελλάδος με τη συμφωνική μουσική :

ΒΕΡΟΙΑ – 3 Δεκεμβρίου

ΔΡΑΜΑ – 6 Δεκεμβρίου

ΚΟΖΑΝΗ – 8 Δεκεμβρίου

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – 10 Δεκεμβρίου

ΣΕΡΡΕΣ – 13 Δεκεμβρίου

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε για τη συνεργασία με τη Κ.Ο.Θ :

«Αναφερόμενοι στην αποκέντρωση και τη διάχυση του πολιτισμού στην περιφέρεια, οφείλουμε να δείξουμε τη δέουσα προσοχή στην επιλογή και την προβολή του πολιτισμικού προϊόντος. Να αποφύγουμε το πρόσκαιρο και το αναλώσιμο και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας τέχνη στους πολίτες της Βορείου Ελλάδος.

Η συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποδεικνύει ότι σεβόμαστε το φιλότεχνο κοινό και με το εξόχως δελεαστικό πρόγραμμα των συναυλιών επιδιώκουμε να προσελκύσουμε νέους φίλους της κλασσικής μουσικής.

Οι πολλαπλές συνεργασίες του Υπουργείου, με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, η τέχνη να καταστεί καθημερινή συνήθεια όλων μας».

Από την πλευρά του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης επεσήμανε:

«Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες με στόχο, όχι μόνο την ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και την προσφορά ποιοτικής μουσικής σε πόλεις της περιφέρειας.

Φέτος, νέοι καλλιτέχνες παίρνουν «μουσικό βήμα», για να προσφέρουν δείγματα των ερμηνευτικών ικανοτήτων τους σε πέντε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα για την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή του Υ.ΜΑ.Θ. στην επιτυχή συνδιοργάνωση της επικείμενης περιοδείας».

Προηγούμενο άρθροΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΠΕΛΛΑΣ