ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

1484397964
1484397964

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το μεγάλο Μουσικό Αφιέρωμα που οργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για την Τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο και την Εθνική Αντίσταση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 19¨00 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραχώρησαν σήμερα οι συντελεστές της εκδήλωσης.    

          Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και στο πρόσωπό του, το σύνολο των αγωνιστών του Έπους του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης, ενώ αναφερόμενος στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, υπογράμμισε:

          «Το ΥΜΑΘ τιμά τους αγωνιστές του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης, με ένα  μεγάλο Μουσικό Αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη και για το λόγο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές. Είναι ένα Αφιέρωμα, που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι όσοι αισθάνονται το χρέος μας προς τους Αγωνιστές εκείνης της περιόδου, γι` αυτό και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Πιστεύω δε, ότι με την εκδήλωση αυτή, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τον ρόλο του και την προσφορά του και στον τομέα του Πολιτισμού.»

          Ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Άλκης Μπαλτάς τόνισε:

          «Είναι τιμή για τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στο Αφιέρωμα αυτό, για ένα πρόσωπο που αποτελεί Σύμβολο του Έπους του 1940. Ο Βασίλης Τενίδης, έχει κάνει μια υπέροχη ενορχήστρωση των τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα. Και βέβαια είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με τη Μελίνα Μποτέλλη και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, καθώς και με την Χορωδία Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου.»

          Η ηθοποιός κ. Μελίνα Μποτέλλη που συμμετέχει ως σολίστ στην εκδήλωση, θύμισε πως στις 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 75 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση και το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας της Σοφίας Βέμπο, στο θέατρο Κεντρικόν των Αθηνών και πρόσθεσε:         

          «Το αφιέρωμα αυτό το πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια και τότε με τον κ. Άλκη Μπαλτά και τον κ. Βασίλη Τενίδη, στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας. Και ήταν ανεπανάληπτο το συναίσθημα και η συγκίνηση που μας προκάλεσαν 2000 θεατές που τραγουδούσαν μαζί μας στο τέλος της βραδιάς. Από τότε θέλαμε να επαναλάβουμε το αφιέρωμα. Είναι δε χαρά μου, να συνεργάζομαι με τον κορυφαίο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο. Το έναυσμα δόθηκε πέρσι, την 28η Οκτωβρίου, με τη συγκίνηση που μας προκάλεσαν τα δάκρυα και η φόρτιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. Κάρολου Παπούλια. Για μένα προσωπικά, η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, διότι εκτός από ευκαιρία τιμής στη Σοφία Βέμπο που πάντα θαύμαζα και σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα το 1940 και στην Εθνική Αντίσταση, μου δίνεται η ευκαιρία να τιμήσω ειδικότερα έναν εκ των αγωνιστών εκείνων, τον πατέρα μου.»       

          Ο βαρύτονος κ. Τάσης Χριστογιαννόπουλος, τόνισε από την πλευρά του πως και για τον ίδιο, το αφιέρωμα αυτό αποτελεί μια προσωπική αναφορά στον πατέρα του που επίσης πολέμησε το 1940 και εξέφρασε την χαρά του για τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο αφιέρωμα, συνεργαζόμενος με τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, τη Μελίνα Μποτέλλη και τη Χορωδία Θεσσαλονίκης.

          Η Διευθύντρια της Χορωδίας Θεσσαλονίκης κ. Μαίρη Κωνσταντινίδου, επισήμανε με τη σειρά της, πως για τους νέους της Χορωδίας, η τιμή και η συγκίνηση της συμμετοχής στη συγκεκριμένη εκδήλωση, συνδέεται με το γεγονός ότι τα τραγούδια αποτελούν μέρος της ιστορίας του έθνους και γι` αυτό τα υπηρετούν ως κλασσικά βιωματικά κομμάτια των Ελλήνων.

          Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Γάκης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για την εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Δήμος συμμετέχει σ` αυτήν μέσω της Συμφωνικής του Ορχήστρας και τόνισε ότι η ποιότητα των συντελεστών, εγγυάται την επιτυχία του αποτελέσματος.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧIΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε. MEGLENA KUNEVA