ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, με αφορμή την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση της Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης της Ν.Δ. στη Ξάνθη, αναφερόμενος στο Κυβερνητικό έργο και τις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου:
“Η θέση μας της Ν. Δ. για την Εξεταστικής Επιτροπής είναι γνωστή, πιστεύουμε ότι  όσο βρίσκεται μία υπόθεση σε δικαστική διερεύνηση δεν ωφελεί η σύσταση της. Με δεδομένες όμως τις παραιτήσεις των δύο αντιεισαγγελέων, καταθέσαμε στη Βουλή αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να φύγει κάθε σκιά ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί τη συγκάλυψη του φερόμενου ως σκανδάλου. Και φυσικά η  Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να προηγείται της προανακριτικής Επιτροπής. Η ελληνική  δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και  αν αποδειχθεί, στην πορεία, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες υπουργών που ζημίωσαν το κοινωνικό σύνολο να είστε σίγουροι ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν. Είμαστε ενάντια στη συγκάλυψη και την ατιμωρισία υπευθύνων και το αποδείξαμε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής μας. Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και στην απονομή της δικαιοσύνης.”

Για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση :
“Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής η χώρα μας, τη δεδομένη στιγμή έχει υποστεί την ελάχιστη δυνατή πίεση από τη διεθνή οικονομική κρίση, διότι  το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ισχυρές βάσεις και παραμένει ανθεκτικό στην δυσμενή διεθνή συγκυρία. Η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των Κρατών – Μελών που αναμένεται να έχουν την μικρότερη επίπτωση από την αναταραχή αυτή, λόγω των ποιοτικών χαρτοφυλακίων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η πραγματική οικονομία δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2008 ήταν 3,5% έναντι 1,8% της οικονομίας της ευρωζώνης. Έχουμε λοιπόν με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας. Η  προστασία των ασθενεστέρων οικονομικά  στρωμάτων και όλων όσων βιώνουν την οικονομική κρίση  σήμερα είναι η άμεση προτεραιότητά μας. Γι αυτό πήραμε μέτρα για τη προστασία των δανειοληπτών και αναλάβαμε την πολιτική δέσμευση για την προστασία των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καταρτίσαμε πρόγραμμα θωράκισης του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος με εγγυήσεις για μεσομακροπρόθεσμο δανεισμό των πιστωτικών ιδρυμάτων,  την παροχή βραχυπρόθεσμης ρευστότητας μέσω ειδικής έκδοσης τίτλων του Δημοσίου και την κεφαλαιακή ενίσχυση για όσες τράπεζες αντιμετωπίζουν έλλειψη εποπτικών κεφαλαίων. Και όλα αυτά χωρίς οικονομικές επιπτώσεις στους Έλληνες φορολογούμενους και χωρίς την επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων”.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ