ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, παρουσίασε το έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή, στη διάρκεια Πολιτικής Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τους Δραμινούς της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή το πρωί. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Φατράλης, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο αναπληρωτής Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης, οι Αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ.κ Αθανάσαρος και. Καζαντζίδης, ενώ παρόντες ήταν επίσης δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:«Ζούμε σε μια εποχή που συμβαίνουν παγκοσμίως ανακατατάξεις  σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η χώρα μας σ’ αυτήν την παγκόσμια οικονομική κρίση αντέχει και θα αντέξει στο άμεσο μέλλον. Κανείς δε δίνει την απάντηση στο ερώτημα πως είναι δυνατόν χώρες αναπτυγμένες οικονομικά, με ισχυρές οικονομίες, με κολοσσούς τραπεζικούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να καταρρέουν και η Ελλάδα, η μικρή μας πατρίδα αντέχει σ’ αυτή την οικονομική λαίλαπα. Κανείς  δεν αναλύει σε βάθος και σε έκταση το γεγονός ότι, χάρη στην οικονομική πολιτική, αυτής της Κυβέρνησης, της Ν. Δ. και του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κώστα Καραμανλή, η Ελλάδα αντέχει στην κρίση και τη δίνη που βρισκόμαστε σήμερα. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι  αυτή την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, την αναγνωρίζουνε σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι ισότιμος συνομιλητής  στα οικονομικά φόρα και σ’ όλες τις διεκδικήσεις που γίνονται σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι  σήμερα ο Καραμανλής και η Ελλάδα πλέον υψώνουν φωνή όχι διαμαρτυρίας αλλά συνεργασίας, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και η χώρα μας απέκτησε κύρος και μας σέβονται οι φίλοι μας σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

Για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης  και την Ολυμπιακή Αεροπορία ο κ. Τζίμας είπε: « Πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνουμε αλλαγή  την Ελλάδα  και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν ήταν μόνο όραμα της Ν.Δ. και του Καραμανλή αλλά ήταν απαίτηση όλων των Ελλήνων.  Ήμασταν η μοναδική χώρα στον κόσμο και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη που δεν είχαμε προχωρήσει μέχρι το 2004 τη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Μεταρρύθμιση είναι όταν παίρνουμε από τις πλάτες του Ελληνικού λαού , 1 εκατ. €, ημερησίως, που πληρώνει μέχρι σήμερα  για τα χρέη και τη λειτουργία της Ολυμπιακής και τα διαθέτουμε για ανάπτυξη κοινωνικών σκοπών. Ο Καραμανλής και η Κυβέρνηση τόλμησαν και προχώρησαν σ’ αυτή την μεταρρύθμιση κεφαλαιώδους σημασίας  για την Ολυμπιακή. Και για να μιλήσουμε με νούμερα κερδίζοντας 1 εκατ. € την ημέρα, έχουμε 365 εκατ. € το χρόνο, 1 δις € σε 3 χρόνια και αντιλαμβάνεστε ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να κάνουμε εκατοντάδες νοσοκομεία σ´ ολόκληρη τη χώρα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε χιλιάδες δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια. Θα μπορούσαν ακόμη περισσότερο να αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι συντάξεις, το ΕΚΑΣ, το Ταμείο Ανεργίας».

Για τηv ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ο κ. Υπουργός επεσήμανε: «Μεταρρύθμιση είναι αυτό που δρομολογείται σήμερα στην Ελλάδα και αφορά στην πώληση των λιμανιών  της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Ξέρετε τι σημαίνει μεταρρύθμιση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τι σημαίνει για τις πόλεις  της Βόρειας Ελλάδα και της Ν.Α. Ευρώπης; Όχι μόνο δεν θα πληρώνουμε τα χρέη του λιμένα αλλά ο ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να προβεί σε έργα εκβάθυνσης και εξωραϊσμού του λιμανιού. Και αυτό συνεπάγεται ότι θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη πλοία μεγαλύτερου όγκου, θα γίνεται πλέον διαμετακόμιση μεγαλύτερου όγκου εμπορευμάτων και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Θα γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου».

 Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Τζίμας τόνισε ότι: Γνωρίζουμε άραγε τι σημαίνει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό; Να σταματήσουμε να πληρώνουμε όλοι μας 154 ασφαλιστικά Ταμεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι καταχρεωμένα και να μειωθούν σε 11 ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά τους και το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση όχι μόνο αυτών που εργάζονται και είχαν ανασφάλεια με τη σύνταξή τους, αλλά και σε όσους μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική, να αμβλύνεις τις κοινωνικές ανισότητες και όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να απολαμβάνουν τα αγαθά της υγείας, της εργασίας, της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτή είναι η Κοινωνία της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της ισοπολιτείας που ο Πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί  να υλοποιήσει με όλες του τις δυνάμεις».

Απαντώντας στις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης για τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης ο κ. Τζίμας είπε: «Μεταρρύθμιση είναι ότι σήμερα 3,5 εκατ. Έλληνες δεν κάνουν σήμερα φορολογική δήλωση όχι γιατί δεν έχουν εισοδήματα αλλά γιατί η Κυβέρνησή μας έχει αυξήσει το αφορολόγητο όριο. Το 85% των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ελλάδος δεν πληρώνουν ούτε 1 € φόρο. Είναι η μοναδική Κυβέρνηση από τον πόλεμο και μετά, όπου ο μισός ελληνικός πληθυσμός να μη συμβάλλει στα φορολογικά έσοδα. Και αντιστρέφουμε τις κατηγορίες της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα φορολογικά βάρη πέφτουν στις πλάτες αυτών που δεν κατέχουν. Τα φορολογικά βάρη πέφτουν πλέον σ’ αυτούς που έχουν εισοδήματα, που έχουν περιουσίες και σε όσους εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της ελεύθερη οικονομίας. Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι μια πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι επίσης πρόοδος, είναι αλλαγή το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος πέφτει χρόνο με το χρόνο. Τα 210 δις. € που είναι το δημόσιο χρέος που μας παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε κάθε χρόνο  11 περίπου δις € για τους τόκους  των χρεών που μας παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ. Σκεφτείτε πως αν δεν είχαμε να πληρώσουμε τα 11 δις € για τόκους τι θα μπορούσαμε να δίνουμε, εάν αναλογισθούμε ότι η αύξηση κάθε χρόνο των αγροτικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ στοιχίζει 800 εκατ. €. Θα μπορούσαν οι αγροτικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ, όχι μόνο να διπλασιασθούν αλλά να πάνε και 10 φορές πάνω. Και όμως αυτό το δημόσιο χρέος φρενάρει την Ελλάδα. Και παρόλο που φρενάρει την Ελλάδα ο μισός ελληνικός πληθυσμός δεν πληρώνει ούτε 1 € φόρο. Τα χρήματα που θα πάρει η χώρα μας από το 4ο Κ.Π.Σ έως το 2013 είναι 7,5 εκατ.  € το χρόνο και εμείς πληρώνουμε 11 δις € για τόκους».

Για το Εθνικό Κτηματολόγιο ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 20 ολόκληρα χρόνια Είναι δυνατόν να κυβερνάς μια ολόκληρη 20ετία και να μην έχουμε αποκτήσει Εθνικό Κτηματολόγιο; Στην Ευρώπη μόνο εμείς και η Αλβανία δεν έχουμε Εθνικό Κτηματολόγιο. Και τώρα εμείς καταρτίζουμε Εθνικό Κτηματολόγιο  και πληρώνουμε πρόστιμο για τις ολιγωρίες και τα λάθη του παρελθόντος. Η κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου και του Εθνικού Δασολογίου, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα και  αφορά όλους τους πολίτες Εμείς σε σύντομο χρονικό διάστημα καταρτίζουμε Εθνικό Κτηματολόγιο, άρα εμείς διαφέρουμε από αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι χθες και μιλάνε. Διαφέρουμε   και στην  άσκηση πολιτικής και στην άσκηση ύφους και ήθους στην εξουσία».

Τελειώνοντας ο κ. Τζίμας την ομιλία τους προς το πολυπληθές ακροατήριο δήλωσε για το επίκαιρο θέμα της Ι. Μονής Βατοπεδίου :
Εμείς δεν είμαστε  που επί των ημερών μας η ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της χωρίς να παρεμβαίνει η κρατική εξουσία; Θυμάστε κάποια ανάκριση για το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου;  Και επειδή πολλά λέγονται το τελευταίο διάστημα και για το Βατοπέδι, στις δημοκρατίες δικαίωμα για κριτική έχουν όλοι, αλλά για αξιόπιστη κριτική δεν κάνουν όλοι. Ιδιαίτερα αυτοί που βαρύνονται με σφάλματα και λάθη του παρελθόντος.  Και όσον αφορά στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το Σταυρό τους ποτέ, που δεν έχουν πατήσει  το πόδι τους στην Εκκλησία ποτέ, δεν έχουν επισκεφθεί το Άγιος Όρος ποτέ, να μηδενίζουν, με αφορμή το Βατοπέδι, τον παγκόσμιο, πανορθόδοξο ρόλο του Αγίου Όρους που αποτελεί παγκόσμια πνευματική κληρονομιά για όλους τους χριστιανούς. Ο κ. Σανιδάς, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επί των ημερών μας, ανέθεσε έρευνα για το λεγόμενο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Και να είστε βέβαιοι ότι εάν αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε, όσους  παρέβησαν το όρκο τους, η ελληνική δικαιοσύνη  θα πράξει το καθήκον της. Αυτό είναι δέσμευση μας προς τον ελληνικό λαό και αυτό επιτάσσει ο αδέσμευτος ρόλος της ελληνικής δικαιοσύνης».

 

 

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ