Επίσκεψη Ελληνικής αποστολής του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σε Τεχνολογικά Πάρκα της Τουρκίας

1484397985
1484397985
 Με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης κ. Λουκά Ανανίκα, που εκπροσωπούσε τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα και συμμετέχοντες τον Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Ιάκωβο Βασάλο, τον Πρόεδρο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης κ. Τάσο Τζήκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ευρωσυμβούλων κ. Στάθη Ταυρίδη,  πραγματοποιήθηκε, από 15 έως 18 Οκτωβρίου 2008,  επίσκεψη σε Τεχνολογικά Πάρκα της Τουρκίας στην ´Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. 

 Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Hakan Abaci, σε  ανταπόδωση επίσκεψης Τουρκικής αντιπροσωπείας του Οργανισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τουρκίας (ΚΟSBEB) στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,  τον Απρίλιο του 2008.
 Στην ´Αγκυρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Οργανισμό Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τουρκίας (ΚΟSBEB) και  την Τεχνόπολη του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής ( Middle East Technical University-METU). 

Στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης έγινε επίσκεψη σε ένα δημόσιο Τεχνολογικό Πάρκο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Κέντρου του Μαρμαρά και σε ένα ιδιωτικό Τεχνολογικό Πάρκο στη Βιομηχανική περιοχή GEBSE, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Βιομηχανικού Συνδέσμου της περιοχής και συνεργάζεται  με δύο τοπικά Πανεπιστήμια της περιοχής.
 Σκοπός των  επισκέψεων  αυτών ήταν  να ενημερωθεί η ελληνική αποστολή τόσο για τον τρόπο χωροθέτησης των Τεχνολογικών Πάρκων στην Τουρκία, όσο και για τα κίνητρα προσέλκυσης επιχειρήσεων σε αυτά. Από την επίσκεψη αυτή προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για την σύνδεση της Πανεπιστημιακής έρευνας με τις επιχειρήσεις και για το μηχανισμό δημιουργίας και προσέλκυσης καινοτόμων επιχειρήσεων στα Τεχνολογικά Πάρκα.

Από τις επισκέψεις αυτές και τις μελλοντικές συνεργασίες που προβλέπονται, μεταξύ των Τεχνολογικών Πάρκων της Τουρκίας και των φορέων  της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Καινοτομίας και θα προκύψουν οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Επόμενο άρθροΔΩΡΕΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ