ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ypes press002
ypes press002

      Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην Δημάρχου και πρώην Νομάρχη Δράμας Σωκράτη Δημητριάδη και αφού διεμήνυσε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

         «Η Δράμα αποχαιρετά έναν άξιο αγωνιστή της, έναν ευπατρίδη της πολιτικής προσφοράς, έναν πραγματικό πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπηρετώντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διδάχθηκα από την πείρα του Σωκράτη Δημητριάδη και ως Δήμαρχος Δράμας, είχα την τύχη να συνεργαστώ αρμονικά μαζί του παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφορές, όταν ο ίδιος υπηρετούσε ως Νομάρχης. Πιστός και ασυμβίβαστος εκφραστής των ιδεών του, πάντα τοποθετούσε το καθήκον του προς τη Δράμα και τους πολίτες της, υπεράνω των όποιων κομματικών και πολιτικών διαφορών. Το γεγονός, ότι είναι ένας εκ των ελαχίστων, αν όχι ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης σε πόλη ξένου κράτους, μια τιμή που συνήθως αποδίδεται σε αρχηγούς κρατών, καταδεικνύει την ποιότητα και το κύρος της προσωπικότητας του εκλιπόντος. Το μέγεθος της προσφορά του στη Δράμα, το καταδεικνύει η αγάπη των Δραμινών προς το πρόσωπό του και ο σεβασμός που απολάμβανε μεταξύ των συνεργατών του, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Υπήρξα πολιτικός αντίπαλος του Σωκράτη Δημητριάδη. Και ως πολιτικό του αντίπαλο, με τιμά και με συγκινεί πολλαπλά, η ανάμνησή του, ως συνεργάτη στη διεκδίκηση των δικαίων της Δράμας, αλλά και ως δάσκαλου και φίλου. Ας είναι ελαφριά η αγαπημένη του Δραμινή γη που θα τον σκεπάσει.»

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ