Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την έκθεση έργων της Κούλας Μπεκιάρη και της ´Αννας Μπεκιάρη.

 Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

 «Τα εγκαίνια μιας έκθεσης ζωγραφικής αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Είναι ένα παράθυρο που ανοίγεται στον κόσμο της Τέχνης και σήμερα έχουμε το προνόμιο να γνωρίσουμε το έργο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Τέχνης, της Κούλας και της ´Αννας Μπεκιάρη, που μας ταξιδεύουν στην εποχή τους, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον πλούτο των ιδεών και των καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Η ευαισθησία, ο λυρισμός και η βαθιά συναισθηματικότητα που αναδύεται από τα έργα τους, η καλλιτεχνική συγγένεια μητέρας και κόρης, μας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς επίσης και το ευρύ φάσμα της θεματολογίας τους. Τα έργα τους θεωρώ ότι έχουν επιλεγεί έτσι, ώστε να υποδεικνύουν την καλλιτεχνική διαδρομή και την εξέλιξη της τεχνικής τους. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Τελλόγλειο Ίδρυμα που με την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ενδυναμώνει τις προσπάθειες της Πολιτείας, για ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση και τη Δ.Ε.Θ., που είναι αρωγός σε σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα. Η σύμπραξη πολλών ομοειδών ή ετεροκλήτων φορέων μεταξύ τους, ή με την Πολιτεία, καθιστά εφικτή την πολιτιστική αναγέννηση και τη δυναμική μας παρουσία στα πανευρωπαϊκό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008