ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ, ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας  παρέστη σήμερα, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Ιεράς Μονής της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στο Παγγαίο.

Ο κ. Τζίμας παρακολούθησε, τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος και  τη Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας. 

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας  δήλωσε:

«Η Παναγία, της Ιστορικής Μονής Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου, μας εμπνέει και αποτελεί οδηγό ζωής. Η Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτασμού της ενισχύει το Ορθόδοξο πλήρωμα που, κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, τιμά τη μνήμη της. Αποτελεί τον Ορθόδοξο Φάρο και το λιμάνι για κάθε πιστό.
Η επιστροφή των χειρογράφων  και των Κωδίκων, της Μονής, που βρίσκονται στη Βουλγαρία, αποτελεί στόχο της Ελληνικής Πολιτείας η οποία, μέσα στο πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας με τη γείτονα χώρα, επιδιώκει την επίτευξή του».

Προηγούμενο άρθροΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ