ΤΟ ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

 

Την υλοποίηση προγράμματος επιδότησης της ξενάγησης επισκεπτών της Θεσσαλονίκης σε αξιοθέατα νομών της Βόρειας Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που οργάνωσαν σήμερα ο Νομάρχης Δράμας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος  Ευμοιρίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και ο Δήμαρχος Σιταγρών και Πρόεδρος  της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινότητας Νομού Δράμας κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, με αφορμή το τριήμερο εκδηλώσεων προβολής του Νομού Δράμας στη Θεσσαλονίκη, στις 8, 9 και 10 Μαΐου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους με θέμα: «Νομός Δράμας: Προορισμός τεσσάρων εποχών» θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας την Πέμπτη 8 Μαϊου στις 19¨00 το απόγευμα.

Ο κ. Υπουργός μιλώντας στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, υπογράμμισε τα εξής:

«Το ΥΜΑΘ υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες που έχουν στόχο να προβάλουν τους νομούς μας γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. Η επιλογή δεν είναι τυχαία στη Θεσσαλονίκη που είναι Μητρόπολη των Βαλκανίων, εκπέμπει το δικό της στίγμα και είναι στραμμένα σ αυτήν τα βλέμματα της Ν.Α Ευρώπης. Στόχος μας είναι όχι μόνο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης.

Η πόλη της Δράμας, πόλη του πολιτισμού, ο Νομός των Νερών, προσφέρεται για τουρισμό 4 εποχών. Είναι μια περιοχή με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και από τις ελάχιστες πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν συνεδριακό τουρισμό αφού στο νομό μπορούν να λειτουργήσουν άψογα περίπου 8 συνεδριακά κέντρα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η προσπάθεια αυτή των φορέων της Δράμας, όχι μόνο τυγχάνει της γενικής αποδοχής και υποστήριξης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά φιλοδοξούμε να αποτελέσει και την απαρχή της αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, που αποτελεί μια εσχατιά της Ελλάδας. Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στη Δράμα διάβαση προς τη Βουλγαρία που είναι πλέον ενταγμένη στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε πως αυτή η οργανωμένη προσπάθεια του Νομού Δράμας, αξίζει να βρει ανταπόκριση.

Πρέπει να σας ανακοινώσω, ότι το ΥΜΑΘ μέσα στους επόμενους μήνες θα κάνει μια συνολική τουριστική προβολή των 16 νομών της Μακεδονίας και Θράκης με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης επιχορηγεί ήδη μια οργανωμένη προσπάθεια εδώ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξευρεθούν κοντά στο λιμάνι χώροι στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, που θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες που θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με επιδότηση από το ΥΜΑΘ, θα ξεναγούνται οι επισκέπτες αυτοί σε αξιοθέατα νομών της Βόρειας Ελλάδας. Είναι ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά υλοποιείται από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και φυσικά, μέσα στο πρόγραμμα αυτό, εντάσσεται και ο νομός Δράμας, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη.»

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ
Επόμενο άρθροΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΠΠ-ΕΚΕΧΧΑΚ