ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ‘ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

1484398272
1484398272

Με αφορμή την 20η Φωτογραφική Συγκυρία 2008 και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την έκθεση «Σκαπανείς του Τεχνικού Πολιτισμού», σε τρεις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης: Δράμα, Κοζάνη και Κομοτηνή.

Πρώτος σταθμός της έκθεσης είναι η Δράμα όπου, σε συνεργασία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Μελίνα» από τις 12 έως τις 25 Απριλίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 12:00.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού αρχείου της ΔΕΗ, το οποίο ανιχνεύει την εξέλιξη της βιομηχανικής φωτογραφίας στην Ελλάδα. Το υλικό προέρχεται από το αρχείο της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών – Πειραιώς και από το φωτογραφικό έργο που έχει παραχθεί από την ίδρυση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα.

Μέσα από τις φωτογραφίες καταγράφονται οι μεταβολές που συντελέστηκαν στην ελληνική κοινωνία με τη διάδοση του ηλεκτρισμού και ο τρόπος με τον οποίο οι χρήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας στην καθημερινή διαβίωση, μεταμόρφωσαν τη γεωγραφία του χώρου, μεταβάλλοντας την παλιά αίσθηση του τρόπου ζωής.

Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό της Δράμας, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Επόμενο άρθροΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΥΘΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ