ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα στο ΥΜΑ-Θ τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη. Στη διάρκεια της συνεργασίας που ακολούθησε, παρουσία και των Γενικών Γραμματέων του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα και του ΥΜΕ κ. Σίμου Σιμόπουλου, εξετάστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα του Κυκλοφοριακού Προβλήματος της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα έναν φίλο και συναγωνιστή, τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με τον οποίο συζητήσαμε ζητήματα που έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό και στον οποίο βέβαια, εξέφρασα την ευαρέσκεια του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, διότι με την είσοδο της τηλεματικής στην αστική συγκοινωνία και με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει αύριο για το σιδηρόδρομο, ικανοποιούνται μεγάλα και πάγια αιτήματα των πολιτών της Βορείου Ελλάδος.»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί, φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται με μαγικές συνταγές, μεταξύ άλλων επισήμανε.

«Ο κ. Τζίμας μετά από μια επιτυχημένη θητεία ως Δήμαρχος στη Δράμα, προσπαθεί και στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης να φέρει ένα νέο πνεύμα, ένα πιο πρακτικό πνεύμα και με βάση αυτές τις αντιλήψεις κουβεντιάσαμε για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται, το πρόβλημα αυτό είναι μεγάλο. Δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες, ούτε με διακηρύξεις, ούτε με κλάψες. Αντιμετωπίζεται μόνο με σχέδιο, βασισμένο σε συνταγές που έχουν πετύχει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αντιστοίχου μεγέθους. Κουβεντιάσαμε ακριβώς για το πώς μπορεί να δομηθεί αυτό το σχέδιο. Και αύριο αφού μιλήσω και με το Νομάρχη και το Δήμαρχο θα κάνω πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις… Δεν έχουμε έτοιμες λύσεις, έχουμε γνώση πρακτικών που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν αλλού. Και θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε με διάλογο, με συναίνεση και πάνω απ` όλα με χρονοδιαγράμματα, για να δεσμεύσουμε πρώτους απ` όλους τους εαυτούς μας… Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος ο κ. Τζίμας, δεν ανήκουμε στη σχολή των πολιτικών που λένε “μακριά από εμένα το πρόβλημα”. Θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε, θέλουμε να το λύσουμε. Πιστεύω άλλωστε πως ο κόσμος περιμένει να δει αυτό που λέμε συχνά οι πολιτικοί, πως δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, να το κάνουμε πράξη.»

Προηγούμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008