ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ EΠΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ’

ypes press002
ypes press002

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων διοργανώνει την παρουσίαση του επίτομου έργου «Εμπορικοί σταθμοί των Ελλήνων στη Ρουμανία» που επιμελήθηκε η Δρ. Ελένη Γαβρά, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 18:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ενώ την παρουσίαση του έργου θα κάνουν οι:

Ελένη Γαβρά, λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Paula Scalcau, Καθηγήτρια Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου

Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Κυπριανός Σούτσιου, Λέκτορας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο Καθηγητής Χρήστος Μασσαλάς, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκδοση «Εμπορικοί σταθμοί των Ελλήνων στη Ρουμανία», παρουσιάζει τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας με τίτλο «Διαδρομές και Κόμβοι Εμπορίου και Πολιτισμού στα Βαλκάνια», στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες από ελληνικά και ρουμανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής και Χωροταξίας Ion Mincu Βουκουρεστίου, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Craiova Ρουμανίας.

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” – ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΈΒΡΟΣ”
Επόμενο άρθροΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ