ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗ ΒΑΔΗ ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗ

1484398386
1484398386

Την περιοχή Βάδης Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2008, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, όπου συναντήθηκε με πλήθος συμπατριωτών μας, που διαμένουν στην περιοχή αυτή και είχε επαφές με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα και τις προοπτικές μεγαλύτερης συνεργασίας του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης  με την Ομογενειακή Κοινότητα και  δεσμεύθηκε ότι θα  ενισχύσει 12 πανγερμανικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

Το πρωί της Κυριακής ο  κ. Τζίμας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου χοροστάτησε  ο Τοπικός Επίσκοπος και  μίλησε στους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια κ. Υπουργός επισκέφθηκε τις Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ. και έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα στις Τ.Ο. Sindelfingen και Στουτγάρδης.

Κατά την παραμονή του στη Στουτγάρδη ο κ. Τζίμας συναντήθηκε με τον Πρόξενο και τους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου Στουτγάρδης και διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του Προξενείου, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία μέτρα ενίσχυσης σε προσωπικό, που πήρε η Κυβέρνηση.

            Ο κ. Υπουργός  ολοκληρώνοντας τις επαφές του με την Ομογενειακή Κοινότητα δήλωσε: «Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Καραμανλή εκδηλώνετε στην πράξη για τον Απόδημο Ελληνισμό. Οι Ομογενείς μας, αφήνουν στο παρελθόν πρακτικές που τους δίχασαν και ενωμένοι δημιουργούν συνθήκες οργανωμένης προβολής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η ψήφος των Αποδήμων, στον τόπο διαμονής τους, αποτελεί ένα ακόμη μέτρο του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελληνικής Ομογένειας.Το ΥΜΑΘ θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των συμπατριωτών μας για την προβολή του Ελληνισμού και των παραδόσεων μας».

Αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008 στις 12.00, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης θα συναντηθεί στο Γραφείο του με τους 16 Νομάρχες και τους 2 Προέδρους των Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συζητήσουν τον προγραμματισμό έργων για τη νέα  προγραμματική περίοδο.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Επόμενο άρθροΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ‘ΔΙΑΝΑ’