ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

ypes press002
ypes press002
            Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών του πρωθυπουργού με όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

            Ο κ. Τζίμας ανέπτυξε στον κ. Πρωθυπουργό τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνεργασία με αρχές και φορείς της Βόρειας Ελλάδας και με έμφαση στο σχεδιασμό του Δ´ ΚΠΣ, στην υλοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας, στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου και την έναρξη λειτουργίας και αξιοποίησης του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου.

            Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

            «Ενημέρωσα τον κ. Πρωθυπουργό για ζητήματα της αρμοδιότητάς μου. Είναι σαφής η δέσμευση του Πρωθυπουργού πως το Δ’ ΚΠΣ θα διοχετευτεί, κατά 82%, στην ελληνική περιφέρεια, με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών όλης της Ελλάδας και βέβαια των πολιτών  της Μακεδονίας και της Θράκης.»

            Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του ιδίου στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Υπουργός απάντησε:

«Το Δ’ ΚΠΣ το οποίο υπεβλήθη και είναι γιγαντιαίο για τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είναι ζητήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο χώρο της ευθύνης μου.»

Ερωτηθείς δε, για την Εγνατία Οδό, πρόσθεσε:

«Τα έργα αυτά εξελίσσονται.»

 

Προηγούμενο άρθροΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ. ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΩΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ