ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Α.Ε”

1484398609
1484398609

Υπό τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή που έχει την εποπτεία της υλοποίησης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσουκαλά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΜΑ-Θ η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., ομότιμος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιάκωβος Βασάλος και τα μέλη της διοίκησης, στην οποία συμμετέχει ως αντιπρόεδρος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενημέρωσαν τον Υπουργό κ. Καλαντζή, για τα επόμενα βήματα που αφορούν την οργάνωση της εταιρείας και την έναρξη υλοποίησης του εγχειρήματος

Από την πλευρά τους, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής και ο Γ.Γ. του ΥΠ.ΑΝ. κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, διαβεβαίωσαν τη διοίκηση της εταιρείας, για την προσήλωση της πολιτείας στο στόχο της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με επίκεντρο την έρευνα, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική και σημαντική , είναι  σταθμός για την Θεσσαλονίκη άλλα και  για ολόκληρη την Ελλάδα. Η δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας που αποτέλεσε προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έγινε πράξη. Η Κυβέρνηση ότι υπόσχεται το πραγματοποιεί. Δική μας ευθύνη είναι η Ζώνη Καινοτομίας να εκτιναχθεί προς τα εμπρός , να μπει άμεσα σε φάση υλοποίησης. Είναι μοναδική  ευκαιρία η ζώνη καινοτομίας να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την Θεσσαλονίκη άλλα και για όλη την περιφέρεια. Τέτοιες ευκαιρίες δεν εμφανίζονται συχνά. Πρέπει να τολμήσουμε. Πρέπει να καινοτομήσουμε. Να πάψουμε να μεμψιμοιρούμε , να λέμε συνεχώς ότι η Αθήνα μας ξεχνά. Η καινοτομία ξεκινά από την Θεσσαλονίκη. Εδώ δημιουργείται η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας. Η Ζώνη καινοτομίας της Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα. Οι καιροί δεν περιμένουν. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Η Θεσσαλονίκη έχει τις προϋποθέσεις και μπορεί να εξελιχθεί σε Silicon Valley  της Ευρώπης.»

Μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΝ κ. Ιώαννης Τσουκαλάς επισήμανε την έναρξη εργασιών στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και της λειτουργίας της πρώτης Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων που εγκαινιάστηκε προ ημερών, ανέφερε, ότι «ανοίγεται για τη Θεσσαλονίκη η ευκαιρία να γίνει η Μητρόπολη της Καινοτομίας» και πρόσθεσε: «Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε, ενισχύοντας τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιάκωβος Βασάλος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύστασης της εταιρείας σε νομικό πρόσωπο, ενώ παράλληλα παρακολουθείται η πορεία των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την χωροθέτηση και το στρατηγικό σχεδιασμό της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

 Ο Δήμαρχος  Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.» κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Αισθάνομαι αισιόδοξος. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τα μεγάλα έργα. Η Ζώνη Καινοτομίας αποτελεί πραγματικά μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ευκαιρία την οποία πρέπει να αρπάξουμε από τα μαλλιά και να την κινήσουμε με ταχύτητα.»

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας» κ. Ιορδάνης Αρζιμάνογλου και τα μέλη της διοίκησης, κ. Γιώργος Μυλώνας (πρόεδρος ΣΒΒΕ), κ. Ιωάννης Αγγουράς (Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης), κ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης (Αντιπρύτανης ΑΠΘ), κ. Αχιλλέας Ζαπράνης (καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κ. Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος (αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ), κ. Βασίλειος Μακιός (ομ.καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών), κ. Σταύρος Ανδρεάδης (πρόεδρος ΣΕΤΕ) και κ. Νικόλαος Κομνηνός (καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ).

Προηγούμενο άρθροΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ GATE-INN
Επόμενο άρθροΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ