ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ: “Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ”

ypes press002
ypes press002
Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Ν.Δ. την τελευταία τριετία, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

            «Όταν στο τέλος της τετραετίας θα κάνουμε τον απολογισμό μας στον ελληνικό λαό, τότε είναι βέβαιο, ότι ο κατ` εξοχήν κριτής μας, ο ελληνικός λαός και θα κρίνει και συγκρίνει τη νέα διακυβέρνηση και αυτά που επιτέλεσε, το έργο που έκανε, με αυτά που έκανε η προηγούμενη διακυβέρνηση επί 20 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση προχωρεί αταλάντευτα στο στόχο και στο δρόμο τον οποίο από την πρώτη στιγμή χάραξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής. Στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο των αλλαγών. Σ` αυτή την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας τον ελληνικό λαό. Έγιναν πολλά. Πρέπει να γίνουν κι άλλα και θα γίνουν. Το σίγουρο είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα σταματήσουν με τίποτα. Έχουμε δίπλα μας το λαό, προχωρούμε αταλάντευτα και μόνον έτσι θα είναι αύριο η Ελλάδα μας διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε το 2004. Και θα ήταν αγένεια από μέρους, αν δεν έλεγα χρόνια πολλά, στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, γιατί χθες, 1η Απριλίου, ήταν η γιορτή τους.»

            Κληθείς να σχολιάσει την μείωση της διαφοράς ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Καλαντζής πρόσθεσε:

            «Όπως έχω πει, οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία τα οποία πρέπει να αξιολογούμε ανά πάσα στιγμή και δεν το λέω τώρα, αλλά το έλεγα πάντα, ακόμα και όταν η διαφορά ήταν μεγαλύτερη. Η “ψαλίδα” μπορεί να έκλεισε, αλλά η “ψαλίδα” όπως βλέπετε μεγαλώνει μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, με τον κ. Καραμανλή να προηγείται κατά 25 και πλέον μονάδες σε κάθε δημοσκόπηση. Επειδή ο ελληνικός λαός ψηφίζει ηγέτη και μετά κόμμα, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ο λαός πάλι θα δείξει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Καραμανλή και στη Ν.Δ.»

            Ερωτηθείς, για το ενδεχόμενο πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση των ομολόγων, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής τόνισε:

            «Το λέω ευθαρσώς. Ο κ. Τσιτουρίδης δεν έχει καμία ευθύνη. Και καλό είναι, κάποιοι από εμάς, να επιδείξουν επιτέλους αλληλεγγύη και να μην δημιουργούν θολό τοπίο. Όταν προχωράς και ενεργείς, είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Το καλό είναι να ξεπερνάς τα προβλήματα. Αλλά δεν πρέπει τόσο εύκολα ο καθένας από εμάς να μιλά για πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν είναι δουλειά δικιά μας να κρίνουμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε κάθε περίπτωση. Ένας κρίνει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.»

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ