ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ‘MACEDONIA – GREECE’ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Μία εξαιρετικής σημασίας πρόταση κατέθεσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την τυποποίηση και πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων, που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Infacoma, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).

Ο κ. Καλαντζής πρότεινε να προστεθεί στη λέξη «Greece» που αναγράφεται στις εμπορικές συναλλαγές ως τόπος προέλευσης των προϊόντων, και η λέξη «Macedonia», όταν τα προϊόντα προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας. Με τον τρόπο αυτό και οι Μακεδόνες εξαγωγείς θα ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο διεθνές επιχειρηματικό τοπίο και παράλληλα θα ενισχυθεί η εθνική θέση της χώρας μας για τη Μακεδονία.

Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, είπε χαρακτηριστικά:

«Καταθέτω σήμερα ενώπιον σας μία πρόταση, η διάσταση της οποίας εκτείνεται σε πολλά επίπεδα και την οποία ελπίζω να αποδεχθείτε, αντιλαμβανόμενοι όλοι το μέγεθος του αποτελέσματος και την ουσία αυτού. Σας προτείνω, σε κάθε προϊόν, σε κάθε συναλλαγή σας, σε κάθε γενικότερα εμπορική σας πράξη, και εφόσον τα προϊόντα προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας, να διαμορφώσετε τον τόπο προέλευσης από το απλό Greece, σε Macedonia – Greece».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαϊδης, τόνισε ότι η πρόταση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης τον βρίσκει προσωπικά απόλυτα σύμφωνο, υπογραμμίζοντας την βεβαιότητά του, πως θα τύχει ευρείας απήχησης μεταξύ των εξαγωγέων της Μακεδονίας. «Είναι άλλωστε μια πρόταση απόλυτα συμβατή και με το regional marketing που εμείς ως ΣΕΒΕ προσπαθούμε να προωθήσουμε, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εξαγωγών, ώστε να αναδεικνύονται τα προϊόντα στις διεθνείς αγορές, μέσα από την ανάδειξη της περιοχής από την οποία προέρχονται», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Η εκδήλωση του ΣΕΒΕ και του ΕΛΟΤ εντασσόταν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου για στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων για την απόκτηση και διατήρηση σημάτων συμμόρφωσης ως απαραίτητο «διαβατήριo» για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣ