ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ypes press002
ypes press002

Στη δευτερολογία του, και απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Καλαντζής τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Nομίζω ότι θα πρέπει να φοράμε παρωπίδες, με πρώτον εμένα, αν δεν αναγνωρίσουμε ότι από τους βασικότερους και σημαντικότερους σταθμούς του 20ου αιώνα είναι οι αγώνες των κομμουνιστών, των κομμουνιστικών κομμάτων αλλά και της Αριστεράς, για την προάσπιση, αν θέλετε και τη βελτίωση συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και των εχόντων ανάγκη κοινωνικών τάξεων. Αυτό δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανείς. Η βελτίωση των συνθηκών και η βελτίωση της ζωής εν πολλοίς οφείλεται και στους αγώνες και στις προσπάθειες αυτές.

Όμως, πέρα από τους αγώνες, χρειάζεται και πολιτική. Σ’ αυτό διαφωνούμε. Εμείς πιστεύουμε -και έχει αποδειχθεί στην πράξη- ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον αυτός ο δρόμος είναι ο καλύτερος, ότι το αστικό καθεστώς και οι κανόνες της οικονομίας, τους οποίους αυτό πρεσβεύει, είναι το σύστημα το οποίο μπορεί να παράγει ώστε να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους κοινωνικά έχοντες ανάγκη, στους χαμηλόμισθους και κοινωνικά ευαίσθητους εταίρους.»

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΣYNOΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ