ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Υλοποιείται η εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για τη σύσταση θέσης Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το ΥΜΑ-Θ, δέσμευση που είχε αναληφθεί από το βήμα της 71ης ΔΕΘ μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή.

Η θέση του Αναπληρωτή Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, θεσμοθετείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου «Ειδικές Ρυθμίσεις Μεταναστευτικής Πολιτικής και λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης».

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 34, το Σχεδίου Νόμου, προβλέπονται τα εξής:

«Συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, θέση Αναπληρωτή Γενιού Γραμματέα με βαθμό 1ο της κατηγορίας Ειδικών θέσεων και έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, διορίζεται με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, και Μακεδονίας – Θράκης, ύστερα από γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες των γενικών γραμματέων που προΐστανται γενικών γραμματειών υπουργείων, την οργάνωση και στελέχωση των γραφείων τους και οι ειδικές διατάξεις που αφορούν τον Γενικό Γραμματέα προϊστάμενο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εφαρμόζονται ανάλογα και για τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.»

Κατόπιν αυτών, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο συντονισμός των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αμεσότερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, για την βοήθεια προς τον πολίτη της Μακεδονίας και της Θράκης, όποτε η ανάγκη το επιβάλει.

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ