Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

1484398638
1484398638

Μαθητές και μαθήτριες της Μακεδονίας και της Θράκης, που διακρίθηκαν σε  σχολικές, πανελλήνιες, ή διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  2005- 2006, βράβευσε σήμερα το μεσημέρι, επ` ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, σε  ειδική τελετή στο Υπουργείο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Παρθενόπουλου των επικεφαλής των κατά τόπους Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Καλαντζής επέδωσε σε 32 μαθητές επαίνους και χρηματικά έπαθλα, στο πλαίσιο της συμβολής του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στην ανάπτυξη και στη διάδοση του αθλητισμού και των αθλητικών ιδεωδών, στα σχολεία και στη νεολαία γενικότερα.

«Η σημερινή εκδήλωση, συμβολίζει το διαρκές ενδιαφέρον της πολιτείας για την προώθηση του αθλητισμού και των αθλητικών ιδεωδών μεταξύ των νέων, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα», τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής χαιρετίζοντας την εκδήλωση και απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες, μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Το ουσιαστικό κέρδος, αγαπητά  μου παιδιά, το έχετε ήδη, γνωρίζοντας τον υγιή ανταγωνισμό. Την ευγενή άμιλλα που μας βοηθά να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να αφήνουμε πίσω την μετριότητα. Κατακτήσατε ουσιαστικό κέρδος, γνωρίζοντας την ικανοποίηση της επίτευξης ενός στόχου, μετά από σκληρή δουλειά, μεθοδική προετοιμασία και συλλογική προσπάθεια.  Και μιλώ για συλλογική προσπάθεια, διότι οι επιτυχίες σας οφείλονται και στους γονείς που σας στήριξαν στον ωραίο αγώνα σας να συνδυάσετε την αναζήτηση της γνώσης στο σχολείο, με το κυνήγι της διάκρισης στους αθλητικούς χώρους.  Οφείλονται και στους γυμναστές και στους προπονητές σας, που στάθηκαν δίπλα  σας και σας βοήθησαν να αξιοποιήσετε τα φυσικά σας χαρίσματα. Μην ξεχνάτε ποτέ όσα σας διδάσκουν οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι γυμναστές σας, οι προπονητές. Φυλάξτε τα μέσα σας, σαν πολύτιμα εφόδια για τη ζωή που ανοίγεται μπροστά σας. Αλλά μην ξεχνάτε και την δική σας δύναμη. Μην ξεχνάτε την αίσθηση της πίστης στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνάμεις που σας έκανε να ξεχωρίσετε. Εύχομαι η πίστη αυτή και οι δυνάμεις αυτές, να σας συνοδεύουν πάντα στη ζωή σας και να σας βοηθήσουν για να έχετε καλή πρόοδο, είτε στον στίβο της μάθησης και της γνώσης, είτε στους αθλητικούς στίβους, είτε στο στίβο της ζωής. Εύχομαι ανάμεσά σας να υπάρχουν μελλοντικοί ολυμπιονίκες, όσο εύχομαι να υπάρχουν και λαμπροί επιστήμονες. Μα πάνω απ` όλα, είμαι σίγουρος, ότι στα πρόσωπά σας, η ελληνική κοινωνία κερδίζει καλούς ανθρώπους και φωτεινά παραδείγματα…»

Νωρίτερα η Διευθύντρια Παιδείας του ΥΜΑΘ κ. Αθηνά Χατζηνικολάου που επιμελήθηκε την εκδήλωση, υπογράμμισε ότι η βράβευση των μαθητών που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο στον αθλητισμό, αποτελεί μια θεσμοθετημένη από το 1997 δράση του Υπουργείου και εξέφρασε την ευχή, οι διακριθέντες μαθητές και οι διακριθείσες μαθήτριες, να συνεχίσουν με υψηλές διακρίσεις και στα μαθήματα και στον αθλητισμό.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ