ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΈΚΘΕΣΗ ‘ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

1484398643
1484398643
Την έκθεση «Κάμερα και Ιστορία, 100 Χρόνια Ελληνικού Κινηματογράφου»,  εγκαινίασε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση που συνδιοργάνωσαν το Πολεμικό Μουσείο και το Ίδρυμα προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Μπότση» έχει θέμα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας όπως αυτά αποθανατίστηκαν από τους κινηματογραφιστές και τους φωτορεπόρτερς της κάθε εποχής.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε:  Η έκθεση που ανοίγει σήμερα τις πύλες της αναδεικνύει πολεμικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, μέσα από την εξιστόρηση της παραγωγής ενός πλούσιο οπτικοακουστικού υλικού, που αποτελεί παρακαταθήκη των πρωτοπόρων αυτού που ξέρουμε σήμερα ως ηλεκτρονική δημοσιογραφία και ενημέρωση. Συγχαίρω το Πολεμικό Μουσείο και το Ίδρυμα Μπότση για τη διοργάνωση της ενδιαφέρουσας έκθεσης και εκφράζω την ελπίδα μου, να  την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και ιδιαίτερα νέοι και νέες.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ